Početna / ČARŠIJA / Kazne od 50 do 3000 KM za ne uklanjanje snijega ispred ulaza

Kazne od 50 do 3000 KM za ne uklanjanje snijega ispred ulaza

Naredne sedmice prema najavama meteorologa može doći do formiranja sniježnog pokrivača.

Kazne od 50 do 3000 KM za ne uklanjanje snijega isped ulaza
FOTO: Radiša Kandić

Podsjećamo da je obaveza vlasnika ili zakupaca poslovnih prostora, te Zajednice etažnih vlasnika da ispred svojih objekata uklone snijeg ili led.

Prema riječima načelnika Komunalne policije Gorana Pisića , vlasnici poslovnih prostora dužni su da uklanjaju snijeg i led sa trotoara ispred svojih prostorija svakodnevno, a da pritome ne oštećuju trotoare.
Čišćenje ispred i oko stambenih objekata je dužnost i Zajednica etažnih vlasnika, kao i poslovnih subjekata koji imaju prostorije u stambenim objektima, naglašava Pisić.

On je dodao da je zakonom propisano i skidanje snijega i leda sa krovova i terasa na stambenim i poslovnim zgradama, za šta su takođe zaduženi vlasnici objekata ili stanari.

Na njima je odgovornost ukoliko dođe do eventualnih šteta ili povreda nastalih od neuklanjanja ledenica i snijega, kaže načelnik Komunalne policije Zvornik. Za ne poštovanje ovih zakonskih odredbi propisane su i kazne ističe Pisić i dodaje da se kazne za fizička lica kreću od 50 do 300 KM, a za pravna lica od 500 do 3000 KM.

About Admin

Pogledaj

Hasanoviću isplaćeno 3.000 KM zbog neosnovanog pritvora

Hasanoviću isplaćeno 3.000 KM zbog neosnovanog pritvora

Državni sud donio je presudu kojom je odlučeno da se Fatihu Hasanoviću isplati 3.000 maraka …