Početna / BiH / Sufinanciraju podizanje zasada jagode i organske maline

Sufinanciraju podizanje zasada jagode i organske maline

Heko d.o.o. poziva zainteresirane poljoprivredne proizvođače da se prijave za učešće u programu podizanja zasada kultivirane jagode i organske maline, a koji žele da komercijaliziraju svoju proizvodnju kroz mrežu s poznatim otkupljivačem i kooperantskim ugovorom.

Sufinanciraju podizanje zasada jagode i organske maline

Program podrške za sadnju podrazumijeva sufinansiranjej nabavke i isporuke početnih paketa proizvodnje kultivirane jagode i organske maline. Početni paket sadrži sadnice jagode ili organske maline za površinu sadnje od 1 dunuma, paket prihrane i zaštite prilagođeni za uzgoj, mulch foliju za prekrivanje tla, sistem za navodnjavanje, analizu zemljišta i stručnu savjetodavnu podršku.
Od aplikanata se očekuje da osigura i pripremu odgovarajuće zemljište (parcelu) za sadnju.

Odabrani aplikanti za program sadnje će biti podržani do 50% granta (bespovratnih sredstava) od strane RBDP Projekta (do 40%) i otkupljivača (10%), dok će preostalih 50% finansirati poljoprivrednik iz vlastitih izvora ili iz kredita u okviru RBDP Projektne kreditne linije (uz mogućnost sufinanciranja farmerskog dijela iz lokalne zajednice), ili kroz odgodu otplate u više rata u rodu u dogovoru s otkupljivačem.

Sufinanciraju podizanje zasada jagode i organske maline
Prednost u sufinanciranju imaju siromašni poljoprivredni proizvođači s malim posjedom zemljišta, žene i mladi.

Zainteresirani se mogu dodatno informirati i prijaviti u “Heko” d.o.o. Bugojno (Ul. Sulrtan Amedova 77), telefon 030 257 768, e-mail: hekodoo@gmail.com, najdalje do 31.01.2018. godine.

(agroklub.ba)

About Admin

Pogledaj

Opština Bratunac daje bespovratna sredstva za registraciju djelatnosti

Opština Bratunac daje bespovratna sredstva za registraciju djelatnosti

Opština Bratunac raspisala je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku poljoprivrednim proizvođačima pri …