Početna / ČARŠIJA / Juniori Zvornik-Basketa upisali prvu pobjedu na polufinalnom turniru

Juniori Zvornik-Basketa upisali prvu pobjedu na polufinalnom turniru

Danas je u Bijeljini započeo polufinalni turnir Košarkaškog saveza Republike Srpske na kojem je Zvornik-Basket upisao prvu pobjedu.

Juniori Zvornik-Basketa upisali prvu pobjedu na polufinalnom turniru
Pobjednički selfi zvorničkih juniora nakon utakmice

Na polufinalnom susretu pored zvorničkih košarkaša nalaze se i juniori KK Radnik Bijeljina, KK Bileća i KK Slavija Istočno Sarajevo. Turnir se igra na bodovni sistem svaka ekipa protiv svake i prve dvije idu na finalni turnir za prvaka Republike Srpske. Plasman na finalni turnir za prvaka RS ujedno je i karta za Premijer ligu BiH u juniorskom uzrastu.
U prvom duelu danas se tim KK Zvornik-Basketa sastao sa timom KK Radnik Bijeljina. Konačan rezultat je bio 70:67 u korist zvorničkih košarkaša. Utakmica je ušla u uzbudljivu završnicu i produžetke iako su Zvorničani na poluvremenu vodili sa 11 poena prednosti.

Očigledan pad koncentracije zvorničkih juniora u današnjoj utakmici ne smije se ponoviti u nastavku turnira ukoliko Zvorničani žele i ove godine igrati Premijer ligu BiH.

Ljubomir Tijanić, trener juniora KK Zvornik-Basket o samoj utakmici je rekao:

Prvo poluvrijeme smo dobro odigrali ostvarili prednost od jedanaest poena. Nažalost pad u drugom poluvremenu i loša igra dovela nas je u neizvjesnu utakmicu, 10 sekundi do kraja nismo iskoristili zadnji napad za pobjedu. Ušlo se u produžetak i onda na 2 minuta do kraja produžetka, gubili smo 5 razlike. Iskustvo igranja Premijer lige BiH prošle godine donijelo nam je povratak u meč. Zavšnicu smo rješili u svoju koristi mirniji nastavak turnira. Potrebna nam je sutra jedna pobjeda za odlazak na finalni turnir. Rekao je Tijanić

Juniori Zvornik-Basketa upisali prvu pobjedu na polufinalnom turniru
Uvijek emotivni treneri Dejan Gajić i Ljubomir Tijanić FOTO: Arhiv

Polufinalni turnir Zvornik-Basket nastavlja sutra ujutru od 9i 30, a u popodnevnim časovima završna utakmica protiv Slavije u 15 i 30 prema planu domaćina turnira.

Ukoliko nedjelju budete provodili u Bijeljini, svratite do sportske dvorane i pružite podršku zvorničkim juniorima kako bi i ove gdoine gledali Premijer ligu BiH u Zvorniku.

(Zvornicki.ba)

 

About Admin

Pogledaj

Hasanoviću isplaćeno 3.000 KM zbog neosnovanog pritvora

Hasanoviću isplaćeno 3.000 KM zbog neosnovanog pritvora

Državni sud donio je presudu kojom je odlučeno da se Fatihu Hasanoviću isplati 3.000 maraka …