Početna / NAJNOVIJE / U duelu dvije Drine uspješnija zvornička, dobra igra tima i prvjenac Avdića (FOTO+VIDEO)

U duelu dvije Drine uspješnija zvornička, dobra igra tima i prvjenac Avdića (FOTO+VIDEO)

Na stadionu FK Podrinje u Tršiću danas su testnu utakmicu odigrali timovi FK Drina Zvornik i FK Drina Ljubovija. Bila je ovo prilika da zvornička publika na domećem terenu prvi puta pogleda Drinu Zvornik u 2018.godini.

U duelu svije Drine uspješnija zvornička, dobra igra tima i prvjenac Avdića (FOTO+VIDEO)
Stadion u Tršiću mjesto okršaja dvije Drine

Utakmica je bila lijepa za gledati, a više je znanja pokazala zvornička ekipa i na kraju zasluženo slavila sa 2:1. Prvo poluvrijeme nije nagovještavalo da će rezultat na kraju utakmice biti u korist Zvorničana. Blijedo izdanje domaće ekipe i odlično kretanje gostiju donijeli su bolje izdanje gostiju iz Ljubovije od domaćeg tima u prvom poluvremenu.

Bez velikih prilika na obje strane u toku većine prvog poluvremena protekla je oprezna igra na obje strane. Vrijedi istaći priliku iz koje su gosti došli u vodstvo nakon prodora po desnoj strani prekršaj pravi Dragutinović, a sudija pokazuje na bijelu tačku.
Penal bran Vićić, ali gostujući fudbaleri odbijenu loptu pospremaju u mrežu Zvorničana za 1:0. Do kraja poluvremena vrijedi istaći efektan pogodak Demira Avdića za Drinu, ali je sudija neopravdano poništio gol zbog navodne ofsajd pozicije.

U duelu svije Drine uspješnija zvornička, dobra igra tima i prvjenac Avdića (FOTO+VIDEO)
Trenutak kada Vićić brani penal

U drugom poluvremenu u potpunosti bolja utakmica. Izmjene šefa stručnog štaba na poluvremenu su urodile plodom. Povratnik u tim Milan Nikolić popularni Montoja pokazao je da će biti pravo pojačanje Drine u nastavku prvenstva.

Ofanziva Drine usljedila je nakon desetak minuta u drugom poluvremenu, nakon nekoliko propuštenih izglednih prilika Drina dolazi u vodstvo. Probio je upravo Nikolić po desnoj strani, nastaje karambol u šesnaestercu, tu se najbolje snalazi ovogodišnje pojačanje Drine Demir Avdić koji nakon što mu se lopta odbila manirom rasnog strijelca loptu posprema u gornji desni ugao protivnika.

https://www.youtube.com/watch?v=DnIoxdS2X14

Drina je nastavila sa napadima do kraja utakmice i gol je visio u vazduhu. Napokon pred sami kraj utakmice lopta dolazi do Srđana Damjanovića koji vara protivničkog golmana koji ga nepropisno ruši u svom petercu i to je penal za Drinu. Precizan sa bijele tačke bio je Ćulum, popularni Ćaća Zvornika što se čuje i na video prilogu od prisutnih navijača koji možete pogledati na videu ispod:

Šef stručnog štaba Veljko Cvijetinović zadovoljan je prikazanim i za naš portal je izjavio:

Bila je ovo dobra provjera poslije završetka prvog ciklusa priprema (opšte fizičke pripreme). Moglo se vidjeti kako stojimo sa kondicijom u svakom pogledu. Ova utakmica protiv jako kvalitetne ekipe pokazala je naše jake, ali isto tako i labe stvari na kojim moramo raditi u budućnosti da budu još bolje.

Igrom sam zadovoljan, posebno u drugom poluvremnu. Potez utakmice Stručnog štaba bilo je ubacivanje Nikolića, Stupara i Dukića odmah na poluvremenu. Dobro je da nam je Avdić proradio i vjerujem da će nastaviti u ovom ritmu u ovoj godini nakon prvijenca. Sretan sam zbog mladog Damjanovića koji je u maloj minutaži na terenu uspio izboriti penal.

Veljko Cvijetinović – Šef stručnog štaba FK Drina Zvornik

Ekipa Drine pokazuje napredak i sada krećemo u novi ciklus priprema gdje ćemo pojačati rita u svim segmentima fudbalske igre. Rekao je Cvijetinović.

Za očekivati je da tim Drine u nastavku prikaže još bolje igre jer je danas igrala bez standardnih Jokića i Vasiljevića.

Sljedeću testnu utakmicu Drina igra na gostujućem terenu protiv tima Borca iz Lešnice.

Vjerni navijači svoj tim prate na svim terenima
Vjerni navijači svoj tim prate na svim terenima

(Zvornicki.ba)

Ukoliko želite da podržite naš rad to možete učiniti u vidu donacije na sledeći način
Donacija za Zvornički.ba
Vaša e-mail adresa:

About Admin

Pogledaj

Zvorničke princeze na tronu druge odbojkaške lige na kraju polusezone

Zvorničke princeze na tronu odbojkaškog prvenstva za seniorke i pionirke

U Zvorniku su juče igrane dvije odbojkaške utakmice u ženskoj konkurenciji u kojima je OK …