Apel maturantima da se tokom predstojećih maturskih proslava uzdrže od društveno negativnog ponašanja

Iz Policijske uprave Zvornik uputili su apel maturantima zvorničkih škola da se prilikom maturskih proslava uzdrže od društveno neprihvatljivog ponašanja, odnosno da ne narušavaju javni red i mir kao i da ne konzumiraju alkohol.

Apel maturantima da se tokom predstojećih maturskih proslava uzdrže od društveno negativnog ponašanja

Takođe apel je upućen i roditeljima da u ovom periodu posebnu pažnju obrate na svoju djecu, kako bi se predstojeće maturske manifestacije bezbjedno održale i protekle bez neželjenih posljedica.

U saopštenju dostavljenog medijima stoji da policijski službenici Policijske uprave Zvornik preduzimaju niz preventivinih mjera i radnji, kako bi sve proteklo bez incidenata. Ostvarena je saradnja sa predstavnicima obrazovnih ustanova, pojačano je prisustvo policijskih službenika na terenu, a naročito na mjestima okupljanja i proslava maturanata koje će se nastaviti i u narednom periodu.

Takođe, u toku su pojačane kontrole saobraćaja, obzirom da se nerijetko dešava da maturanti usljed prekomjernog konzumiranja alkohola upravljaju motornim vozilom, čime ugrožavaju svoju ali i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, kaže se u saopštenju.

(Radioosvit)

Podijelite nas :