Dva mjesta u Savjetu ministara za Zvorničane, Vlado Mijatović zamjenik ministra sigurnosti, a Siniša Ilić zamjenik ministra civilnih poslova

Nakon što je Zoran Tegeltija imenovan za novog premijera Vlade države BiH ili kako se to formalno naziva predsjednika Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, javnosti su poznata i imena budućih ministara u novom Savjetu, ali i imena njihovih zamjenika. Zvornik će u novom Savjetu imati dva člana, to će što se Zvornika tiče biti prvi put od formiranja demokratskog sistema u Bosni i Hercegovini da Zvornik ima svoje kadrove u najvišem tijelu države BiH.

Dva mjesta u Savjetu ministara za Zvorničane, Vlado Mijatović zamjenik ministra sigurnosti, a Siniša Ilić zamjenik ministra civilnih poslova
Vladimir Mijatović i SIniša Ilić

Prema pisanjima medija, Vladimir Mijatović iz Zvornika je novi zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine. U Savjetu ministara će najvjerovatnije biti i Siniša Ilić, takođe iz Zvornika koji će u narednom periodu obnašati funkciju zamjenika ministra civilnih poslova BiH.

Pitali smo Mijatovića o medijskim natpisima na što nam je on kratko odgovorio:

To je tako dogovoreno i to ide. Mislim da Zvornik zaslužuje da ima kadrove na svim nivoima Dva mjesta u Savjetu ministara za Zvorničane, Vlado Mijatović zamjenik ministra sigurnosti, a Siniša Ilić zamjenik ministra civilnih poslovai svim mjestima gdje se donose važne odluke jer to naš grad zasigurno zaslužuje po svim parametrima i uspjesima koje postižemo na svim poljima. Vjerujem da bi i ranije imali više ljudi u izvršnoj vlasti i na bitnijim mjestima nego što to imamo danas, ali da smo malo kao zajednica više jedni uz druge i da se međusobno podržavamo umjesto što često jedni drugima odmažemo. Spreman sam preuzeti funkciju i opravdati očekivanja i ispuniti zadane ciljeve kako bi svima nama bilo bolje“. Rekao je Mijatović za portal Zvornicki.ba

Vladimir Mijatović na funkciju zamjenika ministra dolazi kao dugogodišnji kadar Socijalističke partije u kojoj je član Glavnog odbora, ali i predsjednik gradskog odbora Zvornik. Vladimir Mijatović dugogodišnji je odbornik u Skupštini grada Zvornik, a svoj posljednji osvojeni mandat u zvorničkoj Skupštini prepustio je sljedećem sa liste. Mijatović je i privrednik koji u svom vlasništvu ima i privatno preduzeća “Drina-Obuća” koja upošljava oko 400 ljudi, a bavi se proizvodnjom obuće u kojoj se godišnje proizvede oko pola miliona pari cipela, kompanija je godinama orijentisana na izvoz svojih proizvoda.

Siniša Ilić bi na funkciju zamjenika ministra civilnih poslova BiH trebao biti imenovan kao kadar novoformirane političke partije  Ujedinjena Srpska koju predvodi Nenad Stevandić. Ilić se u politički život uključio aktivno na izborima 2014.godine kada je kao veliko iznenađenje ušao u Narodnu Skupštinu Republike Srpske iz zvorničke izborne jedinice kao kadar SDS-a. Nakon mimoilaženja u SDS-u koje se prenijelo i na Zvornik, Siniša Ilić se odlučio priključiti novoformiranoj stranici US.

Ilić je u Zvorniku poznat kao privrednik u čijim firmama radi nekoliko desetina Zvorničana. Godinama se Ilić uspješno bavi organizovanjem igrara na sreću, a odnedavno i investicijama u građevinsko poduzetništvo.

Siniša Ilić će najvjerovatnije biti i najmlađi član Savjeta ministra sa svojih 38 godina, a trenutno je predsjednik gradskog odbora US u Zvorniku.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :