Dvadesetjednogodišnjak iz Srebrenika uhapšen zbog serijskog pljačkanja kuća širom Srebrenice

Lišeno slobode lice koje je osumnjičeno da je u prethodnom periodu počinilo više krivičnih djela „Teška krađa“ na području Srebrenice, stoji u naslovu pristiglog saopštenja iz Policijske uprave Zvornik.

Dvadesetjednogodišnjak iz Srebrenika uhapšen zbog serijskog pljačkanja kuća širom Srebrenice
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, rasvijetlili su sedam krivičnih djela „Teška krađa“, izvršenih provalom u unutrašnjost stambenih objekata na području opštine Srebrenica. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedena krivična djela, lišeno je slobode lice inicijala S.S. (1998) iz Srebrenika.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je pomenuto lice, u prethodnom periodu, provaljivalo u stambene objekte na području opštine Srebrenica, iz kojih je otuđivalo novac, prehrambene proizvode, kućanske aparate i razne vrste alata. Nakon kriminalističke obrade, navedeno lice je predato u dalju nadležnost Okružnom centru Sudske policije Bijeljina.

Nakon dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina zbog počinjenih krivičnih djela „Teška krađa“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Iz Policijske uprave nisu naveli da li se radi o licu koje je porijeklom sa prostora Srebrenice i okoline ili je u pitanju takozvani “lopov skitnica” koji je uvidjeo svoju “šansu” na području Srebrenice.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :