Krivična prijava za tridesetdvogodišnjeg Aleksandra K. iz Zvornika zbog rušenja muslimanskih nadgrobnih spomenika na Kazanbašči

Policija u Zvorniku podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina protiv A. K. (32) iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da je oštetio nišane na gradskom mezarju. Krivična prijava za tridesetdvogodišnjeg Aleksandra K. iz Zvornika zbog rušenja muslimanskih nadgrobnih spomenika na Kazanbašči

Avaz prenosi da je riječ o Aleksandru K., koji se tereti da je počinio krivično djelo povreda groba ili umrlog lica.

Iz Policijske stanice Zvornik danas su naglasili da je tim riješen taj slučaj.

Naime, 8. juna je prijavljeno da je nepoznata osoba ili više njih oštetila nišane na četiri mezara na gradskom mezarju Kazanbašča na području Zvornika.

– Poduzimajući mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja ovog krivičnog djela i pronalaska počinioca, policijski službenici su identificirali A. K., koji se sumnjiči da je počinio navedeno krivično djelo, protiv koga je podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu – navodi se u saopćenju.

Nezvanično, prema informacijama do kojih je policija dosad došla, počinilac, koji je odranije poznat po drugim krivičnim djelima, najvjerovatnije je bio pod dejstvom alkohola ili nekih drugih supstanci.

Nezvanično saznajemo da osumnjičeni u svojim ranijim krivičnim dijelima nije činio povrede prema sakralnim objektima i tome slično, prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni je te noći nešto prije počinjenog krivičnog djela izlazio s društvom, ali se kasnije sam uputio prema muslimanskom mezarju Kazanbašča i uništio nadgrobne spomenike (nišane).

Ovo djelo je u potpunosti zgrozilo zvorničku javnost i grad Zvornik i sve njegove stanovnike bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. O tome smo pisali ranije što možete pročitati KLIKOM OVDJE!

Na muslimanskom groblju Kazanbašča uništeni nišani (FOTO)

(Zvornicki/avaz)

Podijelite nas :