MILAN NEDELjKOVIĆ NEKADA USPEŠAN RUKOMETAŠ A SADA USPEŠAN TRENER – Predvodi Drinu iz Zvornika

Lozničanin Milan Nedeljković sigurno spada u grupu najboljih rukometaša koji su ponikli u ovom gradu.

MILAN NEDELjKOVIĆ NEKADA USPEŠAN RUKOMETAŠ A SADA USPEŠAN TRENER - Predvodi Drinu iz Zvornika

Prve rukometne korake načinio je u Loznici, a kasnije je u karijeri koja je trajala dvadeset godina, igrao za mnoge naše velike klubove – Vojvodinu iz Novog Sada, Metaloplastiku iz Šapca, Jugović iz Kaća, Metalac iz Valjeva, kao i za ekipe iz BiH (Goražde, Lokomotiva iz Brčkog, Bijeljina i Drina iz Zvornika). Oblačio je i dres reprezentacije Srbije i Crne Gore 27 puta, a pozivan je i u reprezentaciju BiH, ali nije hteo da uzme njihovo državljanstvo tako da nije zaigrao za ovu selekciju. Za najboljeg trenera u Loznici bio je izabran 2015. godine.

Nedeljković je, inače, profesor fizičkog i diplomirani ekonomista i radi u Ekonomskoj školi u Loznici. Kaže da mladi zainteresovani za ovaj dinamičan sport i da bi trebalo još veću pažnju posvetiti školskim takmičenjima.

Po završetku igračke karijere, pre četiri godine, oprobao se u trenerskom poslu.

– Bilo je to novo iskustvo i trudio sam se da znanje koje sam stekao kao rukometaš, ali i profesor fizičkog, na pravi način prenesem rukometašicama jer sam tada trenirao ekipu ŽRK Loznica grad, a kasnije i rukometašima (Lokomotiva iz Brčkog, Bijeljina, Drina iz Zvornika). Trudim se da što više pažnje poklanjam mladim igračima i to se pokazalo kao dobar potez. Spremni su da uče, odgovorni su i verujem da se takvim pristupom mogu ostvariti dobri rezultati- kaže Nedeljković.

Uspješan start zvorničkih rukometnih divova i pobjeda 25:22 protiv tima Mladosti
Milan Nedeljković

U minulom prvenstvu Prve lige Republike Srpske, na početku drugog dela takmičenja, preuzeo je ekipu Drine iz Zvornika koja se tada nalazila na pretposlednjem mestu, bez nekih izgleda da sačuva status. Ipak, zahvaljujući dobrom radu i maksimalno ozbiljnom pristupu svakom meču, Drina je uspela da izbori opstanak. Zvorničani su se zaustavili na šestom mestu, a uspeli su da, između ostalih, pobede tri najjače ekipe u ovom takmičenju -Borac iz Banjaluke, Kozaru iz Dubice i Trebinje. Po završetku sezone dobio je više ponuda za nastavak trenerske karijere, ali odlučio je da još godinu dana ostane u Zvorniku.

– Tek smo započeli formiranje ekipe i želeo sam da nastavim taj posao. Uspeli smo da sačuvamo kostur tima, a seniorskom sastavu priključili smo nekoliko veoma talentovanih omladinaca. Spremamo se za start prvenstva (23. septembra) i očekujem da ovog puta izbegnemo borbu za opstanak – poručuje Milan Nedeljković.

(Lozničke novosti)

Podijelite nas :