Priznanje za zvorničkog džudistu Vasilija Vujičića istorijsko za Zvornik (FOTO)

Zvorničanin Vasilije Vujičić, član Džudo kluba Srpski Soko zauzeo je treće mjesto na 64. Izboru najboljih sportista Republike Srpske, koji tradicionalno organizuje Glas Srpske. Iako junior, Vujičić se dokazao u seniorskoj konkurenciji osvajanjem zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu što ga je i kandidovalo, pored ostalih rezultata u godini na izmaku, za listu najboljih sportista u Republici Srpskoj.

Priznanje za zvorničkog džudistu Vasilija Vujičića istorijsko za Zvornik (FOTO)

Ognjen, sportski direktor dzudo kluba “Srpski Soko” i Predsednik dzudo saveza RS ne krije odusevljenje ostvarenim plasmanom Vasilija. “Ovo je velika stvar za novo rukovodstvo Saveza i potvrda dobrog rada u predhodnoj godini. Ovo je jedna od najuspesnijih godina Saveza u ovih 25 godina postojanja. Čak pet seniorskih naslova prvaka Balkana. Niz medalja sa evropskih kupova, jedno 5 mesto i jedno sedmo mesto na kadetskom prvenstvu evrope i niz drugih uspeha Saveza od kojih je zasigurno ulazak dzudoa u program Malih olimpijskih igara RS jedan od njih. Od sledeće godine krećemo i u realizaciju programa Dzudo u škole i niz drugih aktivnosti na poboljšanju kvaliteta i zastupljenosti dzudoa. Rekao je oduševljeni Pavlović i dodao:

Za džudo klub “Srpski Soko” i uopšte sport u Zvorniku ovo je istorijski rezultata, jer prema informaciji iz Glasa Srpske ovo je prvi put da se takmičar nekog sportakog kolektiva uopšte nadje medju 10 najboljih sportista Srpske. A sam plasman na treću poziciju zasigurno nam daje podstrek da sledeće godine napravimo još bolje rezultate.

Ovaj rezultat utvrđuje džudo klub na pijedestalu najuspešnijih kolektiva, ako ne i najuspešniji u novijoj istoriji Zvornika. Trenutno imamo treninge u 4 sale (tri namjenske za džudo) gdje 12 trenera trenira preko 200 takmičara. Sa takvim kvantitetom i kvalitetnim radom rezultat jednostavno mora da dođe. Nosilac razvoja kluba je pored mene, koji sam novu energiju dao u zadnje tri godine, dugogodisnji predsjednik kluba Dragan Božovic koji je jedan od najtrofejnijih trenera u BiH. Tu su pored nas dvojice koji smo i treneri, treneri: Suzana Tripković, Dalibor Bošković, Dane Pepić, Igor Kikić, Vojo Tokanović, Dragan Milić, Đordje Jokić, kao i povremeni treneri Đordje Vukajlović, Đordje Popić i Rajko Mirković.

Priznanje za zvorničkog džudistu Vasilija Vujičića istorijsko za Zvornik (FOTO)

Naredne dvije godine u OŠ Sveti Sava realizovaćemo program “Džudo u škole” o kome ćemo detaljnije govoriti posle praznika. Takođe u maju iduće godine u Zvorniku organizujemo Balkansko prvenstvo za juniore što će biti najveći sportski dogadjaj u istoriji Zvornika. Zaista sjajna je godina iza nas, jer pored Vasilijeve balkanske medalje ove godine su balkansku medalju osvojili : Sandra Popović (mlađi pioniri) , Viktorija Džinić (stariji pioniri) i Kovačević Danilo (mladji pioniri). A Vasilije je ovu sezonu krunisao i sa dve medalje sa EU juniorskih kupova koje su po bodovnom sistemu Medjunarodne dzudo federacije veće težine i od seniorske balkanske.

Kao što sam već rekao 2018. godina je bila sjajna po mnogo čemu, a 2019.godina je godina u kojoj ćemo se truditi da ostane upamćena kao najuspešnija od postojanja kluba do danas. Za kraj, svim vašin čitaocima, sportistima, sportskim radnicima i sugradjanima želi puno sreće i zdravlja u prwdstojećoj 2019. godini. Sportski pozdrav!

Izrekao je u jednom dahu oduševljeni Pavlović nakon uručenih nagrada za džudiste na izboru najboljih sportista u RS.

Pavlović je rekao da se nakon zlatnog Vasilije od talentovanog Vučurevića iz Trebinja očekuju sjajni rezultati u narednom periodu koji je sinoć proglašen u 10 perpektivnih sportista RS.

Priznanje za zvorničkog džudistu Vasilija Vujičića istorijsko za Zvornik (FOTO)
Vučurević, Pavlović i Vujičić

Čestitke zvorničkim džudistima na velikim uspjesima u 2018.godini, a priznanja i nagrade su sasvim logičan slijed odavanja počasati za sve urađeno.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :