Sudski policajac koji je igrajući se pištoljem ubio Milomira Jeftića danas pušten na slobodu

Sudski policajac Mladen Deurić (21), koji je hicem iz pištolja pred zgradom Suda u Vlasenici nehatno ubio Milomira Jeftića (50), pušten je da se brani sa slobode, prenio je portal Avaz.ba.

Sudski policajac koji je igrajući se pištoljem ubio Milomira Jeftića danas pušten na slobodu
Mjesto pogibije Milomira Jeftića u Vlasenici

Nakon saslušanja Tužilaštvo je tražilo od Suda da Deuriću izreknu mjere zabrane putovanja, oduzimanje putnih isprava, napuštanja boravišta te obavezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Deurić se tereti za krivično djelo nehatno lišenje života. Tragedija se dogodila 15. maja ispred zgrade Osnovnog suda u Vlasenici. Jeftić je kao svjedok došao u Sud, a kada je ročište odloženo, izašao je iz Suda i stajao ispred i pušio cigaretu.

Deurić se nalazio u prijavnici i “igrao” se pištoljem koji je opalio. Metak je prošao kroz staklo prijavnice i Jeftića pogodio u arteriju na vratu, usljed čega je ubrzo preminuo.

Sud i Tužilaštvo bez komentara

O ovom slučaju za medije u Osnovnom sudu u Vlasenici nisu željeli da komentiraju ovu nesreću. Isti je slučaj i s Okružnim javnim tužilaštvom u Istočnom Sarajevu, čija se područna kancelarija nalazi u zgradi Suda u kojoj se tragedija dogodila.

(Avaz)

Podijelite nas :