Zvanično saopštenje o liniji vozom od Beograda do Zvornika

Željeznička linija na relaciji Beograd – Zvornik nije uopće dogovorena između Željeznica Srbije i Republike Srpske, kako je to u petak saopćeno. Linija ne prelazi granicu sa BiH iako je tako bilo najavljeno, prenosi portal Klix.ba.

Zvanično saopštenje o liniji vozom od Beograda do Zvornika

Kako su nam rekli iz Željeznica RS, voza na relaciji Beograd – Zvornik u RS-u nema.

“Nije uspostavljena ni dogovorena linija za prijevoz putnika sa Srbija vozom. Putnički voz od Beograda saobraća do Zvornika Malog, a to je sa srbijanske strane Drine”, kazala nam je Aleksandra Simić, službenica za odnose s javnošću Željeznica RS.
Prema informacijama koje su objavili srbijanski mediji, a na osnovu saopćenja iz Srbija voza, preduzeća u okviru Železnica Srbije, od 15. decembra voz iz Beograda je trebao voziti do Zvornika i nazad svakog dana.
U nedjelju je saopćeno kako voz nije stigao jer za to nema uslova. Željeznički saobraćaj se odvija na liniji Beogad – Mali Zvornik.

U zvorničkoj željezničkoj stanici su objasnili da na graničnom prijelazu između Srbije i BiH nema onoga što je neophodno za odvijanje putničkog željezničkog saobraćaja preko granice, odnosno granične i carinske kontrole, kao ni pratećih objekata.

Ranije su postojale željezničke linije iz Beograda za Sarajevo i Banju Luku, ali su ukinute. Željeznice FBiH ukinule su liniju Sarajevo – Beograd 2012. godine, kada su i Željeznice Republike Srpske ukinule voz na relaciji Banja Luka – Beograd.

(Klix)

Podijelite nas :