Pažnja ljubitelji filma

0

Transformers-The-Last-Knight-New-Poster-feat

2017 godina donosi nam neke od najboljih prića na velike ekrane i kino platna. Od akcionih filmova do romantičnih do komedija koje će vas nasmijati do suza. Donosimo vam listu filmova koji će obilježiti 2017 godinu i zasigurno biti odličan izbor za gledanje.

1-XXX (Triple X) Povratak Xander Cage-a Prića o tajnom agentu Xander Cage-a kojeg glumi Vin Disel će se ponovo naći na velikim ekranima na veliko oduševljnje ljubitelja ovog žanra a posebno fanovima ovog glumca. (Izlazi 20 Januar 2017)

2-Čuvari Galaksije 2 –  Peter Quill ili kako se u filmu zove Star-Lord i njegov tim nastavljaju svoje avanture kao čuvari galaksije. Njihov tim raste i Peter sazna ko mu je zapravo otac. Prvi dio Čuvara Galaksije je bio odličan film, samo se nadamo da nastavak neće izgledati kao jeftina indijska serija (Izlazi 5 Maj 2017)

3-Ratovi Zvijezda Epizoda 8 – (Star Wars – Episode VIII) – Možda jedan od najpoznatijih filmova u Holivudu povećava se za još jedno izdanje. Na veliko oduševljenje milionskih fanova širom svijeta i ovaj film izlazi da obilježi 2017 godinu. Da li će opravdati očekivanja ogromne publike koju je ova franšiza zadobila tokom godina morat ćemo da sačekamo do 17. Decembra 2017 godine.

4-Mumija – Sahranjena u kripti duboko ispod nemilosrdne pustinje, drevna kraljica (Sofija Boutella od Kingsman: Tajna služba i Star Trek Beyond) čija sudbina je nepravedno uzeta od nje, se budi u našem vremenu donoseći sa njom zlobe i strahote koje prkose ljudskim poimanjima. (Izlazi 9. Jun 2017)

5-Resident Evil – Poslijednje poglavlje – Alice Abernathy (Milla Jovovich) nastavlja svoju bitku protiv Umbrella korporacije i neprijateljske Crvene Kraljice (Megan Charpentier) uz pomoć svojih prijatelja Jill Valentine (Sienna Guillory), Leon Scott Kennedy (Johann Urb), Ada Wong (Li Bingbing) , i njene kćerke Becky (Aryanna inženjer), dok je ulaze u nelagodni savez sa bivšim šefom Umbrella korporacije, Albertom Weskerom. (Izlazi 27. Januar 2017)

6-Transformersi – Poslijednji Vitez – Optimus Prime je u potrazi kroz svemir za Quintessonsima, biću za koje se  vjeruje da je odgovoran za stvaranje rase Transformers. U međuvremenu, kod kuće, Wahlberg je Cade Yeager će se suočiti sa novom prijetnjom napada vanzemaljaca  te na dužnost vraća Lennoxa (a možda i Epps-a) (Izlazi 23 Juna 2017)

Koji će od ovih filmova biti vaš favorit? I da li ćete ih gledati u kinima ili u udobnosti vašeg doma ostavljamo vama na volju. Defitivno vam možemo preporučiti odlazak u kino novog Cineplex-a u novom tržnom centru Bingo Tuzla koji nudi pravi 3D doživljaj.

 

Zvornični.ba