Radnički Karakaj klub velikog srca i timskog duha

0
Radnički Karakaj ulazi spremno u nastavak sezone, poziv simpatizerima kluba da pomognu rad ovog koletkiva

Radnički Karakaj klub velikog srca i timskog duhaFudbalski klub “Radnički” Karakaj osnovan je 1971.godine, a rad mu je obnovljen 1996.godine odmah po završetku rata i mogućnosti da se nesmetano trenira. Trenutno se klub Radnički nalazi u regionalnoj ligi RS grupa istok i zauzima treće mjesto na tabeli prvenstva u kojem se takmiči 16 klubova. Portal Zvornicki.ba posjetio je ovaj klub velikog srca i timskog duha, ali i odlične organizacije. Radnički je trenutno treći klub Grada Zvornika jer je u sezoni 2012/13 bio prvak druge lige RS i igrao plejof i razigravanje za ulazak u prvu ligu RS. Tada je u dva meča bila bolja ekipa Krupe na Vrbasu koja danas igra u Premijer ligi BiH i bori se za izlazak u Evropu. Poslije Drine Zvornik i Napretka iz Šepka najbolje rezultate u fudbalskim takmičenjima sa prostora teritorije grada Zvornik ima upravo Radnički Karakaj.

Dugo godina je Radnički nastupao u drugoj ligi RS, ali je prošle sezone zbog

Radnički Karakaj klub velikog srca i timskog duha
Trofeji koji ce se povećati

odluke Fudbalskog saveza RS o smanjenju broja klubova u ovom rangu ispao u niži rang i to zahvaljujući toj odluci donijetoj na kraju sezone a ne pokazanoj igri u toku sezone jer je klub osigurao opstanak prema propozicijama na početku sezone.

O radu kluba razgovarali smo sa Rajom Okilj dugogodišnjim generalnim sekretarom Radnički Karakaj. Rajo Okilj, kao i ostali funkcioneri Uprave kluba angažovani su na volonterskoj osnovi, pa se slobodno može reći da je Rajo pravi primjer društvenog aktiviste koji zbog ljubavi prema sportu skoro sve svoje slobodne vrijeme troši za fudbalski klub Radnički. U posljednjim godinama klub iz Karakaja je dosta toga uradio na svojoj infrastrukturi i organizaciji.

Radnički Karakaj klub velikog srca i timskog duha
Sekretar kluba – Rajo Okilj

Za Zvornicki.ba o radu Kluba Okilj kaže:

Klub Radnički je završio svu potrebnu infrastruktura koja je neophodna za jedan ozbiljan klub. Zahvaljujući gradu Zvorniku i našim sponzorima i prijateljima završili smo neophodne pomoćne objekte i tribine kluba, tako da danas Radnički ispunjava uslove za takmičenje u svim rangovima koje organizuje Fudbalski savez RS. Najzaslužniji za izgradnju infrastrukture pored gradske uprave koja je izdvojila najviše sredstava su naši dugogodišnji prijatelji kao što su ZO-ŽI Čelopek, kompanija Keso-Promet, Zvornik putevi i mnogi drugi. Jako me raduje i cinjenica da u našem klubu igraju fudbaleri sa prostora cijelog grada, pa tako danas u prvom timu imamo igrače koji najviše dolaze iz Karakaja, ali tu su i momci iz Lipovca, Ekonomije, Križevića, Ulica, Glumine, Grbavaca i Tršića, taj miks različitosti karaktera stvara nova prijateljstva koja ovaj klub čine onim što on jeste.

Radnički Karakaj klub velikog srca i timskog duha
Uređene svlačionice i pomoćni objekti
IMG_20170205_142105 (1)
Izgrađene tribine

 

 

 

 

 

 

O ambicijama kluba u sezoni i narednom vremenu za Zvornički.ba trener prvog tima Željko Nestorević kaže:

Plan nam je povratak u viši rang, ove godine smo blizu vrha, na trećem smo mjestu i prvi cilj je biti drugi, a po mogućnosti i prvi, mada velika je konkurencija ove godine. U svakom slučaju opstanak u vrhu je prirotet, a zašto se ne nadati da FSRS ovaj put donese odluku koja će nam pomoći da se vratimo u rang iz kojeg smo ispali zahvaljujući isto tako odluci FSRS. Ukoliko sve bude išlo po planu, Klub je u planu da pomladi ekipu. Sada imamo veći broj mladih fudbalera koji redovno treniraju i nameću se i koji će zasigurno naći mjesto u prvoj postavi ukoliko budu radili u kontinuitetu. Radnički nije komercijalan klub koji nude neke velike novce i tome slično. Nudimo ozbiljan pristup i brigu o svakom našem fudbaleru. Ukoliko budu dio tima i igrali za tim, postići će rezultat koji će kolektiv plasirati u viši rang, a jak kolektiv će izbaciti jakog pojedinca koji može napraviti znacajnu fudbalsku karijeru. Pored toga igranje u višem rangu povećava priliku svakog od njih koji aktivno treniraju i igraju da budu dio i tržišne utkamice fudbala na ovim prostorima. Nadam se da ćemo uskoro moći da kroz rad Kluba budemo u prilici da našim fudbalerima možemo pomoći da pronađu stalno zaposlenje u nekoj od renominiranih zvorničkih firmii na taj način pomognemo prije svega da ostanu na ovim prostorima i vezani za Radnički Karakaj.

Radnički Karakaj klub velikog srca i timskog duha
Željko Nestorović

Željko Nestorović je bivši fudbaler Radničkog, a svoje prve trenerske korake napravio je u svom Klubu. Poslije nekog vremena pauze u maticnom klubu, ponovo se vratio da predvodi prvi tim. Prvi tim je uglavnom od fudbalera koji su prošli omladinske škole i školu fudbala Radničkog. Klub ovim putem poziva sve zainteresirane fudbalere koji smatraju da mogu igrati u Radničkom da dođu na probu i pokušaju izboriti svoje mjesto u kolektivu. Do početka sezone plamnirane su pripremne utakmice sa nekoliko klubova.

Predsjednik kluba je Nenad Blagojević poznatiji kao Brico koji je kao i Nestorović bivši fudbaler ovog kluba. Blagojević, Okilj i Nestorović predvodnici su ovog kluba koji ima zapažene rezultate u svom radu, a dobrim planom i organizacijom sa još boljim rezultatom Uprava kluba želi nastaviti dalje.

Radnički Karakaj klub velikog srca i timskog duha
Veterani Kluba imaju poseban kutak u klupskim prostorijama

zvornicki.ba