Novi uspjeh tuzlanskih ljekara koje predvodi Zvorničanin dr.Elmir Jahić

0
Zahvaljujući doktoru Jahiću nove procedure na Klinici za invazivnu kardiologiju UKC-a Tuzla
dr.Elmir Jahić
Novi uspjeh tuzlanskih ljekara koje predvodi Zvorničanin dr.Elmir Jahić
dr.Elmir Jahić

Jutros je uspješno urađen komplikovani operatavini zahvat na klinici za kardiovaskularne bolesti UKC-Tuzla. Tim ljekara koji je izvršio ovaj zahtjev predvodi dr.Elmir Jahić. Jutros je jednom pacijentu uspješno endovaskularnom procedurom, sa implantacijom stenta tretirana subokluzivna lezija spoja pazušne i nadlaktične arterije. Do sada su ovi pacijenti tretirani hirurškim putem od strane vaskularnog hirurga tzv bypass hirurgijom, a poslije jutrošnjeg uspjeha od sada će sve to biti puno bezbolnije i sa puno manje rizika u liječenju oboljelih. Ovo je prvi puta da se nešto takvo radi na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla Klinika za kardiovaskularne bolesti.

O ovom uspjehu za zvornicki.ba govori dr. Elmir Jahić:

Prvo i najvažnije je to da pacijenti koji imaju ovu vrstu oboljenja imaju ograničenu fizičku aktivnost, ruke su bolne, blijede i hladne, a ponekad imaju i nesvjestice zbog tzv Steal sindroma.

Prije jutrošnjeg uspješnog zahvata ovi pacijenti su tretirani hirurškim putem od strane vaskularnog hirurga tzv bypass hirurgijom.
Od danas je njihovo liječenje nehirurskim tretmanom to jeste bezbolnim tretmanom, nakon kojeg pacijent može ići kući 24 sata po zavrsetku procedure.

Stend
Ove procedure se trenutno rade samo na UKC TUZLA, Klinika za kardiovaskularne bolesti. Prednost u odnosu na hirurski tretman sto je ova procedura znatno ugodnija i komfornija za pacijenata, nama hirurških reazova, nama infekcija, krvarenja i drugih komplikacija koje se ponekad javljaju pri hirurškim intervencijama.

Ovaj zahvat i tretman su od danas dostupni oboljelim širom BiH, liječenje mogu dobiti svi pacijente koji imaju regulisanu zdravstvenu zaštitu u našoj državi i to bez bilo kakvih doplata.

Za kraj nam je dr.Jahić otkrio i kako su došli do novog tretmana kojeg nudi UKC Tuzla Klinika za kardiovaskularne bolesti.

Ova procedura primjenjuje se u svijetu. Ja sam ovladao ovim procedurama na edukacijama u Njemačkoj i Turskoj. Uz angažman svih nas na UKC Tuzla došli smo i do ovog željenog rezultata.

Portal zvornicki.ba ovim putem upućuje najiskrenije čestitke ljekarima iz Tuzle i UKC-a, a posebno našem Zvorničaninu dr.Elmiru Jahiću koji je predvodnik ove izuzetno uspješne genracije ljekara i doktora sa klinike za kardiovaskularne bolesti UKC-a Tuzla.

Novi uspjeh tuzlanskih ljekara koje predvodi Zvorničanin dr.Elmir Jahić
Prikaz dijela na kojem se vrši medicinski tretman

zvornicki.ba