Škola bontona za učenike trećeg razreda

0
Škola bontona za učenike trećeg razreda

Škola bontona za učenike trećeg razredaU Narodnoj biblioteci Zvornik u saradnji sa osnovnom školom “ Sveti Sava” održana radionica pod nazivom “Škola bontona”. Učenici odeljenja III 1 pokazali su zavidno poznavanje kulture ponašanja i ophođenja.

Njihov razredni starješina Valentina Klašnja je rekla da njeno dosadašnje iskustvo u radu sa najmlađim zvorničanima pokazuje da su djeca , posebno ova generacija , lijepo vaspitana , poštuju pravila ponašanja i znaju mnogo o bontonu.

Ona je istakla da sa djecom treba što više razgovarati , navoditi im primjere, jer to su onda stvari koje utiču na njih i oni postaju još bolji. U školi se često razgovara o pravilima ponašanja kroz različite radionice, časove odjeljenske zajednice, dodaje Klašnja. Ona je naglasila da velikog uticaja kako se djeca ponašaju ima sama porodica i dodala da se odmah vidi iz kakve porodice djete dolazi , kakvo je njegovo ponašanje prema učiteljima, starijim osobama.

Dragan Petrović volonter Narodne biblioteke je rekao da je radionica jedna vrsta praktične obuke koja se odnosila na sticanje pristojnog ponašanja u svakodnevnom životu. Cilj radionice je bio da kroz igru i primjere iz svakodnvenog života , te poučnim pričama ,analiziramo koje je primjereno , a koje ne ponašanje u određenim situacijama. On je naglasio da je učenje djece lijepom ponašanju dugotrajan proces, koji zahtjeva puno truda i rada .

Naša želja je bila, da pored porodice i škole, damo svoj doprinos u sticanju lijepih manira i pravilnog ponašanja . Bibliotekarka Nada Kulašević je istakla da je njihov dugoročni cilj da se ovakve radionice održe za sve razrede osnovne škole, kako bi što veči broj djece upoznali sa pravilima ponašanja u svim životnim okolnostima.

 

(osvit)