Najbolji strijelac fudbalske juniorske lige Mirza Jašarević budućnost je zvorničke Drine

0
Potencijal uvijek raspoložen i veseo
Najbolji strijelac fudbalske juniorske lige Mirza Jašarević budućnost je zvorničke Drine
Mirza u akciji

Sedamnaestogodišnji Mirza Jašarević je trenutno najbolji strijelac juniorske lige Sjever BiH sa dvanaest postignutih golova. Ovaj perspektivni omladinac pokazuje se kao kompletan fudbaler uz utakmice u utakmicu sa svim potrebnim elementima koji su neophodni u današnjem svijetu fudbala. Mirza je brz, prodoran, dobrog šuta. Igra desno krilo, ali može i lijevo po potrebi jer dobro igra i lijevom nogom. U prethodnoj godini u konkurenciji omladinske premijer lige BiH, Mirza je postigao osam golova i do kraja prvenstva bio u samom vrhu strijelaca.

Mirzu smo posjetili u njegovom rodnom mjestu Klisa u koju su se njegovi roditelji vratili davne 1998.godine, a Mirza se rodio godinu dana kasnije i među prvim je novorođenčadima iz populacije tadašnjih povratnika u Zvorniku.

Razgovor za Zvornicki.ba započeli smo pitanjem o počecima Mirze u fudbalu

Prvo sam krenuo u školu fudbala “Fair play”, ali sam brzo odustao zbog neredovnih treninga i premalo vremena koje sam imao na raspolaganju za treniranje. Bilo mi je teško bez treninga i onda je jedan moj prijatelj i komšija počeo trenirati košarku u Zvorniku, njegov otac je predložio da idem s njima do Zvornika na fudbalske treninge, pošto nisam ljubitelj košarke. I dan danas sam zahvalan roditelju mog prijatelja i mnogo cijenim komšiju koji je pokazao kako se treba ponašati prema svojim prvim susjedima. U Drini sam od svoje 14 godine i presretan sam što sam dio ove sportske porodice.

Kako si primljen u Drini i koliko se toga promjenilo u tvom životu za ove četiri godine od kako si u Drini?

Najbolji strijelac fudbalske juniorske lige Mirza Jašarević budućnost je zvorničke Drine
Mirza Jašarević, kisa blato nisu prepreka

Kada sam došao, brigu o meni je preuzeo trener Aco Kostić koji me odmah prekomandovao za kadete i dao priliku da se dokazujem. Prije sveg trener Kostić se trudio da od mene napravi čovjeka i to je metod zbog kojeg jednostavno zavolite ovaj klub jer je odnos trenera prema svima koji treniraju u klubu isti, i Drina nas uči da budemo bolji. To je ono što se u mom životu promjenilo. Školu sam shvatio ozbiljnije na osnovu savjeta mojih trenera

U juniorima sa od ove godine i trenira me Velja Cvijsnović koji ima slične metode Kostićevim, ljudskost prije svega, a onda ozbiljni treninzi i rad koji nam daju snagu i motiv da svaku utakmicuu idemo na pobjedu

Prvi tim?

Moj san je debitovati u prvenstvenoj utakmici za Drinu pred domaćom publikom, sa nestrpljenjem očekujem i taj moment da doživim

Uzori?

Prije svih moj otac koji se i sam bavio fudbalom, on je borac koji ne staje. Mnogi fudbaleri me pozitivno motiviraju, ali Ronaldo je nešto posebno kao na terenuslici tako i van njega. Simpatišem mnogo i Muhameda Bešića, ali i naše prvotimce u Drini koji pomažu da budem još bolji fudbaler, ali i čovjek. Trenirao sam kratak period s prvim timom i oduševljan sammnom odnosom prvotimaca.

Ciljevi?

Potencijal uvijek raspoložen i veseo
Potencijal uvijek raspoložen i veseo

Želim da ovu sezonu okončam što uspješnije sa što boljim plasmanom juniora na tabeli, većim skorom golova na mom kontu i debi za prvi tim. Nadam se da će me povrede zaobići i da ću moći što više trenirati i raditi na sebi.

Dugoročno bih volio s Drinom zaigrati u premijer ligi BiH, a potom napraviti transfer u neki od klubova u Evropi. Reprezentacija je nešto što se sanja i do tog ostvarenja predstoji puno rada i truda koje ću nadam se uspjeti postići što prije.

Za kraj?

Sve ovo do sada, a i ono što će me zadesiti u budućnosti dugujem mojim roditeljima i porodici, to je moja najveća potpora i izvor snage koji me pokreće.

O snalaženju ovog fudbalera pred protivničkim golom pogledajte u video klipovima.

 

Zvornicki.ba