Dvadesetogodišnjaci iz Bratunca obijali tržne centre i krali alkoholna pića

0
U Bratuncu uhapšen tridesetčetverogodišnjak po centralnoj potjernici Okružnog zatvora Trebinje
FOTO: Ilustracija
Dvadesetogodišnjaci iz Bratunca obijali tržne centre i krali alkoholna pića
FOTO: Ilustracija

Dvojica dvadesetogodišnjaka iz Bratunca uhapšena su u toku vikenda zbog teškoh krađa koje su počinili u tržnim centrima na području Zvornika, Kalesije i Tuzle.

U nastavku Saopštenje PU Zvornik prenosimo u potpunosti.

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, priveli su u službene prostorije lica Ž.G. (1997) i D.I. (1997) oba iz Bratunca, zbog postojanja osnova sumnje da su u prethodnom periodu, izvršili više krađa alkoholnih pića iz tržnih centara na području Tuzle, Kalesije i Zvornika.

Naime, obavljajući poslove i zadatke iz svoje nadležnosti, policijski službenici PS Zvornik su zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „VW Transporter“, kojim jeupravljalo lice D.I. a sa kojim se na mjestu suvozača nalazilo lice Ž.G. Tom prilikom, u vozilu je pronađena veća količina boca alkoholnih pića, za koja je lice Ž.G. potvrdilo da potiču iz krivičnih djela krađe.

Prilikom kriminalističke obrade, lice Ž.G. je priznao da je u prethodnom periodu počinio više krivičnih djela „Krađa“, kojom prilikom je otuđio veću količinu boca alkoholnih pića iz tržnih centara na području Tuzle, Kalesije i Zvornika.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela.

Navodi se u pristiglom saopštenju PU Zvornik.

Zvornicki.ba