OKK Princip doigravanje otvorio pobjedom nad ekipom Igman Istočna Ilidža

0
OKK Princip doigravanje otvorio pobjedom nad ekipom Igman Istočna Ilidža
Velika brobenost
OKK Princip doigravanje otvorio pobjedom nad ekipom Igman Istočna Ilidža
Velika brobenost

Pred košarkašima Principa stoje najveći izazovi do sada i mečevi odluke za plasmanu u viši rang takmičenja. U borbi za ulazak u Prvu ligu RS, Zvorničani su sinoćod 18 časova na svom parketu dočekali Igman iz Istočne Ilidže.

Utakmica je pokazala zašto se ove dvije ekipe bore za ulazak u viši rang. Puno dobrih poteza moglo se vidjeti na samom otvaranju, a gosti iz Sarajeva su se bolje snašli na pocetku susreta i poveli. Domaći tim je djelovao iznenađeno otvorenom igrom gostiju te je na trenutke djelovao dosta smušeno. To koriste gosti i cijelo prvo poluvrijeme vode,a u pojedinim momentima ta prednost je iznosila i do 8 poena. Do kraja prvog poluvremena košarkaši Principa su pojacali odbranu i ušli dosta cvršće što rezultira smanjenjem rezultata i odlazak na poluvrijeme sa samo jednim poenom zaoastatka, a rezultat je glasio 47:48 u korist gostujućeg tima.

Poluvrijeme su bolje iskoristili Zvorničani te u trećoj cetvrtini djeluju preporođeno. Presing po cijelom terenu i nekoliko vezanih trojki donesose prednost domaćem timu za mirnu završnicu. Treća cetvrtina završena je rezultatom 75:60.

OKK Princip doigravanje otvorio pobjedom nad ekipom Igman Istočna Ilidža
Dobra posjećenost

U posljednjoj cetvrtini, svi igraci domaćeg tima dobili su priliku zaigrati, a prednost je iznosila u pojedinim trenutcima i po 20 poena. Pred sam kraj meca gosti su pogodili nekoliko trojki te je utakmica završena sa konacnih 98:82.

Zbog svoje važnosti meč je bio jako težak i učinili smo sve da savladamo prvu prepreku ka ostvarenju cilja , a to je plasman u Prvu ligu RS rekao je trener Principa Vladan Erić nakon utakmice.

„Zvornik je grad sa bogatom košarkaškom tradicijom , i sigurno je da zaslužuje da u njemu gledamo košarku na višem nivou nego što je to sada, zato ćemo učiniti sve da to i omogućimo našem gradu i ljubiteljima košarke. Očekuje nas teško doigravanje i moramo ga odigrati maksimalno na visokom nivou . Nema nikakvih kalkulacija, idemo na pobjedu u svakoj utakmici kao i u ovoj sa što većom koš razlikom , koja može da bude i odlučujuća u borbi za prva dva mjesta koja vode u Prvu ligu .Vjerujem u svoje igrače da mogu to kao i večaras što su da ostvare i u utakmicamakoje slijede u nastavku”, istakao je Erić.

Na videoklipu pogledajte jendu od najčešćih akcija OKK Principa u toku sinoćnjeg meča:

Zvornicki.ba