Novi koš u gradu namjenjen najmlađim za igru

0
Novi koš u gradu namjenjen najmlađim za igru

U kampanji „April mjesec čistoće“ pored aktivnosti na ozelenjavanju i čišćenju površina u gradu i okolnim mjesnim zajednicama, biće uređena i dječija i sportska igrališta. Cilj Gradske uprave je da se omogući što većem broju djece da se bave sportom.

Novi koš u gradu namjenjen najmlađim za igru
Gajić i Tijanić u akciji

Tako će u saradnji sa KK „Zvornik basket“ biti postavljen koš na igralištu kod Osnovne škole „Sveti Sava“ za šta su danas izliveni temelji.

Prilikom jutarnjeg kopanja temelja za budući koš, na sportskom terenu gradske osnovne škole zatekli smo trenere košarkaškog kluba Zvornik – Basket Dejana Gajića i Ljubomira Tijanića. Pored gradske uprave u postavljanje koša na igralištu osnovne škole u gradu ukljičila se i kompanija ZO-ŽI koja je donirala potrebni materijal. Komunalna služba angažovala je nekoliko svojih radnika koji su pripremili teren za ugradnju zelenih površina u dvorištu gradske osnovne škole.
O ovoj aktivnosti govorio je Dejan Gajić koji je sa kolegom Tijanićem kopao zemlju u koju će biti ukopana košarkaška konstrukcija.

Ovaj sportski teren djeca i mladi stalno koriste, a koš koji će biti postavljen ovih dana omogućit će da veći broj njih istovremeno igraju košarku.Često sam lično bio svjedok kada dođu klinci da igraju basketa, ali ne mogu doći na red jer stariji igraju i zauzimju oba koša, pa tako klinci gledaju umjesto da se igraju.

Novi koš u gradu namjenjen najmlađim za igru

Nadam se da ćemo ovim košem tu nepravdu malo ispraviti i omogućiti klincima da uživaju u č arima basketa.  Prošle godine smo bili učesnici akcije obilježavanja postojećeg košarkaškog terena  ove osnovne škole. 

Mi ćemo raditi učešće u bilo kojoj akciji koja će doprinijeti razvoju košarke na prostoru cijelog Zvornika, ukoliko nemamo druge mogućnosti za pomoć akciji onda ćemo to barem učiniti kao i danas radom i radnim satima.

Podsjećamo da su košarkaši ranije sa srednjoškolcima Zvornika i džudistima uzeli učešće u akciji zasađivanja stotinu topola na gradskoj plaži.

Zvornicki.ba