Tri podrinjska zmaja na Evropskom prvenstvu kadetskih reprezentacija

0
Kadeti danas imaju meč loptu za evropsko prvenstvo u fudbalu

„U-17“ reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra putuje za Hrvatsku, a selektor Sakib Malkočević je nakon završenih priprema odabrao 18 igrača koji će predstavljati našu zemlju na Evropskom prvenstvu.

Tri podrinjska zmaja na Evropskom prvenstvu kadetskih reprezentacija
Tim koji pobjedjuje

Na spisku se nalaze: Jasmin Kršić, Matej Perković, Dobrica Tegeltija, Jusuf Gazibegović, Armin Imamović, Enio Zilić, Emir Sejdović, Rijad Sadiku, Eldin Omerović, Dino-Samuel Kurbegović, Stefan Santrač, Đani Salčin, Domagoj Marušić, Milan Šikanjić, Nemanja Vještica, Milan Savić, Elvis Mehanović i Marko Brkić.

Malkočević kaže da je ekipa spremna za veliko takmičenje: „Pripremni period u Zenici je završen i sutra putujemo za Opatiju. Do utakmice sa Njemačkom ćemo odraditi još tri treninga. Odlučili smo da na EP povedemo 18 igrača koji su dobili poziv za elitni krug kvalifikacija. Momci koji su bili na pripremama, a nisu na spisku za Euro, takođe imaju zasluge za dobre rezultate kadetske reprezentacije i nisu slučajno bili tu. U Trening centru smo odradili sve što smo planirali i spremni ćemo dočekati prvu utakmicu.“
Naši reprezentativci danas imaju slobodan dan, a sutra ujutro polaze za Opatiju.

Među putnicima za Evropsko prvenstvo su i tri fudbalera koji korijene vuku iz Podrinja, a u toku kvalifikacija bili su važne karike u sistemu Sakiba Malkočevića najuspješnijeg selektora u BiH.

Podsjećamo da smo naše zmajeve pratili u toku kvalifikacijskog ciklusa elitnog runda koji se igrao u Bijeljini. Svjedočili smo ovom historijskom trenutku u Bijeljini, a poslije meča sa Englezima i definitvnog plasmana na završnicu prvenstva uzeli smo izjave trojice fudbalera.

Jusuf Gazibegović, pouzdani desni bočni kadetske reprezentacije je sav sretan i razdragan kratko prokomentarisao:

Tri podrinjska zmaja na Evropskom prvenstvu kadetskih reprezentacija
Jusuf Gazibegović u klupskom dresu

Svi smo sretni zbog plasmana na Evropsko, borili smo se svaki sekund protiv Engleske kao i prethodne mečeve, što je se evo i na kraju u potpunosti isplatilo. Hvala cijelom stručnom štabu na dobrim poslu i svim igračima koji su u sve tri utakmnice dali sve od sebe da nam se ostvari taj san da odemo na Evropsko prvenstvo.

Elvis Mehanović udarna igla u napadu je uzbuđeno izjavio:

Podrinjac Elvis Mehnović reprezentativac kadetske reprezentacije BiH nasljednik Edina Džeke
U najdražem dresu. Nosi na leđima jednog i igra

Ovaj plasman na Evropsko prvenstvo puno mi znači u životu, ostvario sam moj san. Svi se nadamo što dalje proći i na prvenstvu. dat ćemo sve od sebe i pokušati da sljedeći uspjeh bude da idemo na svjetsko prvenstvo ako Bog da. Hvala našim navijači sto su nas podržali, i pratili naši utakmice, i čestitke svima u Savezu, štabu timu.
Lukavčanin Armin Imamović jedan od plejmejkera u igri tima, dijelom je iz Podrinja jer mu je mati iz Konjević Polja, poslije plasmana je u ushićenju izjavio:

Duel protiv Slovenije
Imamović, propustio najbolju priliku u prvom poluvremenu

Stvarno sam presretan, ponosan sam na svakog saigrača, ipak je velika stvar sa 17 godina igrati evropsko prvenstvo. Ova pobjeda je za sve Bosance i Hercegovce širom svijeta, i idemo na Evropsko prvenstvo da našu jednu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu predstavimo u najboljem mogućem svjetlu.

Izjavili su tada ovi skromni momci koji su puno toga žrtvovali u svojoj mladosti da bi postigli ovako velik rezultat prije sticanja punoljetstva.

Puno sreće našem U17 timu uz želje da nas obraduju i ostvare zacrtane ciljeve selektora Sakiba Malkočevića.

Zvornicki.ba