Igrice na facebook mesindžeru dostupne svima i upozorenje britanske vlade

0
Igrice na facebook mesindžeru dostupne svima i upozorenje britanske vlade

Facebook je danas saopćio da su igrice na Messengeru od danas dostupne svim korisnicima, tačnije za 1,2 milijarde ljudi koje koriste tu aplikaciju svaki mjesec.

Igrice na facebook mesindžeru dostupne svima i upozorenje britanske vlade
Instant igrice kao platforma prvi put su lansirane kao beta verzija u novembru prošle godine na aplikaciji Messenger.
Iz Facebooka su saopćili da je sada u određenim teritorijama dostupno oko 50 igrica. Facebook također uvodi još neke novosti, koje su najavljene na F8 konferenciji koja je održana prošlog mjeseca uz mogućnost da se u igricu integriraju turniri i rang liste.
Kompanija će koristiti automatizovani softver da podstakne korisnike Messengera da probaju nove igrice i da se aktivno takmiče.

Upozorenje vlade Velike Bitanije za fejsbuk i tviter
Britanska ministrica unutrašnjih poslova Amber Rudd upozorila je da Facebook, Google i Twitter moraju poboljšati praćenje ilegalnog i opasnog sadržaja, naročito kod ekstremističkih grupa.
U izvještaju iz britanskog parlamenta koji je objavljen u ponedjeljak navodi se da su kompanije “sramotno daleko” od toga da se suprotstave ilegalnom i opasnom sadržaju, što je dovelo do zaključka da moraju puno više učiniti u prevenciji.

Igrice na facebook mesindžeru dostupne svima i upozorenje britanske vladeTakođer se navodi kako je “šokantno” da YouTube, koji je u okrilju Googlea, omogućava plaćene reklame u kojima se pojavljuju videosnimci terorističkih grupa.

 

“Mi smo izričiti u tome da nećemo tolerisati internet kao mrežu koju će zloupotrebljavati teroristi”, rekao je Rudd u saopćenju, dodavši sa će nastaviti vršiti pritisak na internet kompanije kako bi ispunile svoje obaveze.

 

 

klix