Drina Kup fudbalska priča u Zvorniku koja će okupiti više od 200 dječaka

0

Ove godine će se po prvi puta organizovati ozbiljan fudbalski turnir za djecu uzrasta 2004, 2005, 2006 i 2007.godište na gradskom stadionu u Zvorniku,  zadnjeg vikenda mjeseca maja 27.i 28.05.2017.godine.

PlakatDrinaKupPrvi internacionalni fudbalski turnir za pjetliće “Drina Kup”, organizuje fudbalski klub Drina Zvornik, a koordinator svih aktivnosti je trener Goran Škiljević koji u klubu brine o najmlađim uzrastima.

Ovo će biti prvo ozbiljno okupljanje djece iz cijele regije u gradu Zvorniku, a želja organizatora je da sve protekne na visokom nivou. Javili su se i prvi pokrovitelji turnira koji će doprinijeti da se gosti u Zvorniku tog dana osjećaju ugodno.

Utakmice će se igrati dva dana po kup sistemu, na skraćenim terenima 6+1. Prvog dana igrat će 2005.2007,godište, a drugi dan nastupit će 2004.2006.godište. Maksimalan broj ekipa učesnica na turniru je 30 za sve uzraste, a generacija sve svoje utakmice mora odigrati za jedan dan.

Drina Kup fudbalska priča u Zvorniku koja će okupiti više od 200 dječaka regiona
Zvornicki hram fudbala

Do sada su dolazak na ovaj turnr potvrdile i najzvučnija imena iz regije i regiona, pa će u Zvorniku prodefilovati buduće fudbalske zvijezde iz akademije Crvene Zvezde Beograd, Sloboda Tuzla, Radnik Bijeljina, Loznice i mnogi drugi.

Organizatori pozivaju sve Zvorničane da tog dana posjete gradski stadion i uživaju u čarima bubamare koju će izvoditi mladi gosti našeg grada.

Ekipe se još uvijek mogu prijaviti s tim da je broj mjesta ograničen. Svi zainteresirani mogu se informisati pozivom na broj +38766938939. Kada se ispuni kvota timova koja omogućava odigravanje svih utakmica u jednom danu, za jednu generaciju koja nastupa, završit će se proces prijava.

Goran Škiljević o svemu ovom kaže:

Ideja je nastala puno ranije jer smo kroz razgovor sa roditeljima uvidjeli da svi prave slične turnire, a na kojima FK Drina Zvornik redovno gostuje, pa smo uvidjeli da je red da i mi budemo domaćini.
FK Drina Zvornik je klub duge tradicije i slavnog imena, pa će tako i organizacija ovog turnira morati biti na visokom nivou. Zahvaljujem se rukovodstvu kluba koje ima razumjevanja za naše aktivnosti i daje punu podršku, veliko hvala gradskoj upravi Zvornika koja je generalni pokrovitelj turnira kao i svima drugima koji će pomoći da ugostimo sve mališane koji nam dolaze tog vikenda iz svih gradova u okruženju, ali i iz Sarajeva i Beograda. Nadam se da će se ostvariti svi planovi i zacrtani ciljevi kako bi ovaj turnir postao tradicija u našem gradu na Drini.

Glavni teren će se posebno pripremiti za ovaj vikend, organizator će ga podijeliti na tri dijela kako bi se utakmice mogle igrati u isto vrijeme.

Drina Kup fudbalska priča u Zvorniku koja će okupiti više od 200 dječaka regina
Jedno od gostovanja zvornickih djecaka

Organizator poziva sve zainteresirane koji žele dati svoj doprinosu organizaciji da to i učine što prije,a posljednji termin je 20.maj kada će se upotpuniti oficijelni plakat sa partnerima, sponzorima i pokroviteljima turnira i tada ide u štampu, a potom i plakatiranje grada.

Drina je jedna Drina se voli! Pokažimo malm gostima zašto je tako i opravdajmo epitet gostoljubivih Zvorničana koji se u svakoj prilici ponašaju domaćinski.

Zvornicki.ba