Prijetnje i napadi na radnike “Elektro Bijeljine” u Zvorniku

0
Identifikovano lice koje se sumnjiči da je izvršilo oštećenje četiri putnička automobila Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica S.J. (1965) iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“. Naime, Policijskoj stanici Zvornik, 21.04.2019. godine, prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, izvršilo oštećenje više putničkih automobila koji su bili parkirani u ulici Vuka Karadžića, grad Zvornik. Policijski službenici su preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela i pronalasku počinioca, operativnim radom na terenu identifikovali lice S.J. iz Zvornika, za koje postoje osnovi sumnje da je oštetilo četiri parkirana putnička automobila, na kojima je tom prilikom nastala materijalna šteta.
Arhi-Ilustracija

Radnici “Elektro Bijeljine” često su izloženi pretnjama, ucjenama i fizičkim napadima, o kojima javnost malo zna .

Prijetnje i napadi na radnike “Elektro Bijeljine” u Zvorniku
Napadnuti Vidaković

Takav slučaj, nedavno je evidentiran u Radnoj jedinici Zvornik, gdje je zbog otkrivanja krađe električne energije radniku Milanu Vidakoviću i njegovom sinu oštećemo vozilo, a pritom je ovaj kontrolor izložen i prijetnjama.

“Taj nemili događaj se desio 29. aprila oko 5.30 časova, kada su u mojoj garaži oštećena dva putnička vozila. Na mom vozilu su isječene sve četiri gume i razbijena šoferšajbna , a na sinovljevom autu izbušene su dvije zadnje gume “, rekao je Vidaković. On napominje da je odmah o svemu obavijestio Policijsku upravu Zvornik, koji su izašli na lice mjesta, te obavili uviđaj.

Međutim, dodaje Vidaković, u toku tog dana dobio je i pretnju putem telefona , u kojoj mu je rečeno da će biti ubijen i on i njegov sin. Odmah sam ponovo obavjestio Policijsku upravu Zvornik dodaje Vidaković .

On smatra da se sve ovo dogodilo iz osvete, jer je kao kontrolor otkrio dosta slučajeva krađe električne energije. Vidaković nam je rekao da su njemu i prošle i ove godine, kupci kod kojih je otkrivena krađa električne enrgije nudili i novac kako ne bih prijavio krađu. Ja sam to odbio. Ja sam savjestan radnik Elektro Bijeljine i mene ne može kupiti niko ni za kakave pare, naglasio je Vidaković.
Iz “Elektro-Bijeljine” navode da, nažalost, slučaj kontrolora Milana Vidakovića nije izolovan. “Najdrastičniji primjer je prijetnja automatskim oružjem radnicima Anđiću i Đokiću u Loparama u januaru mesecu, takođe, prilikom otkrivanja neovlaštenje potrošnje, rekao je portparol Elektro Bijeljine Slobodan Đalamić.

Prijetnje i napadi na radnike “Elektro Bijeljine” u Zvorniku
Oštećena vozila

Prijetnje Milanu Vidakoviću, iz poslovnice u Kozluku i uništavanje njegove imovine, kao i prijetnje drugim kontrolorima, neće se negativno odraziti na njihov rad, jer ti pošteni ljudi su svjesni odgovornosti prema poslu i nastaviće savesno da zarađuju svoj hleb”, ističe Đalamić.
On je rekao da je prošle godine u Radnoj jedinici Elektrodistribucije Zvornik otkriveno 17 slučajeva krađe struje, dok je u prva četiri mjeseca ove godine otkriveno 22 slučajeva . “ To dovoljno govori o tome da su naši radnici na terenu shvatili značaj borbe protiv krađe električne energije i samim tim i ovaj napad na našeg radnika Milana Vidakovića vjerovatno treba da zaplaši naše radnike od strane ne savjesnih potrošača ističe portparol Elektro Bijeljine Slobodan Đalamić.

(radiosovit)