Nevrijeme u Kalesiji i Tuzli: Led i velike količine vode nakon kiše uništile imanje Jasne Gojčić u Raincima Donjim

0
Nevrijeme u Kalesiji: Led i velike količine vode nakon kiše uništile imanje Jasne Gojčić u Raincima Donjim

Snažno nevrijeme praćeno ledom, kišom i grmljavinom danas u podnevnim satima je pogodilo šire područje Tuzlanskog kantona.

Nevrijeme u Kalesiji: Led i velike količine vode nakon kiše uništile imanje Jasne Gojčić u Raincima Donjim
Na području Tuzle, led veličine lješnjaka intezivno je padao desetak minuta što je prouzrokovalo štetu na voću, kao i na na usjevima.

Nevrijeme je pogodilo i područje općine Kalesija, gdje je padala jaka kiša, praćena vjetrom i grmljavinom. U nekim dijelovima općine Kalesija je padao i led.

Na imanju Jasne Gojčić, koja živi od svojih usijeva, nevrijeme je napravilo velike probleme.
“Sve je bilo pod vodom nakon 15-tak minuta. Ne možemo reći da nas je kiša iznenadila, jer svake godine se borimo sa tim, ali je ovo zaista bilo previše u kratkom periodu. Zemlja jednostavno nije mogla progutati tolike količine vode. Pored toga je bio i led, što je još opasnije.
Ne znam koliko je štete, jer do sutra neću moći ući na parcelu. Možda i večeras, ako ne bude još padavina. Spasit ćemo što se može spasiti” – govori Jasna Gojčić, koja se godinama bavi poljoprivredom, i sa ponosom ističe da od toga zarađuje za svoju porodicu.

Video zapis nevremena na imanju Gojčića možete pogledati klikom OVDJE!

Podsjećamo da se radi o ženi heroju koja sa svojom porodicom uspješno vodi poljoprivredno gazdinstvo od kojeg žive i školuju svoju djecu.

Primjer uspješne bosanske žene Jasna Gojčić proizvodi najkvalitetnije sadnice za plasteničku proizvodnju
Jasna Gojčić

Nadamo se da će Jasna kao i ostali poljopprivrednici koji su oštećeni ovim nevremenom prebroditi nedaće i nevolje koje su ih snašle.

Nema prijavljenih šteta od nevremena na području Zvornika.

NKP/Zvornicki.ba