U Osnovnoj gradskoj školi Zvornik počela je dugo očekivana adaptacija svih školskih objekata

0
Ulaganja u infrastrukturu škola Zvornika preko milion KM

U Osnovnoj školi “ Sveti Sava “ počela je dugo očekivana adaptacija svih školskih objekata, koji se rade u sklopu projekta “Energetske efikasnosti”, koji realizuje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, a finansira Svjetska banka.

U Osnovnoj gradskoj školi Zvornik počela je dugo očekivana adaptacija svih školskih objekata

Prema riječima direktora Radomira Petrovića, u naredna četiri mjeseca biće promjenjena kompletna fasada na oba objekta spoljna stolarija, termoizolacija, krov i na jednoj i drugoj zgradi škole. Pored toga biće postavljena nova LED rasvjeta i urađena rekonstrukcija centralnog grejanja,ističe Petrović i dodaje da će biti postavljeni kalorimetri za kontrolu potrošnje, dok će na radijatorima biti postavljene toplotne glave kojim će se regulisati temperatura u učionicama.
U Osnovnoj gradskoj školi Zvornik počela je dugo očekivana adaptacija svih školskih objekata

Vrijednost ovih radova koji bi trebalo da budu završeni u septembru ili oktobru mjesecu je milion i 600 hiljada KM Petrović je podsjetio da je prije dvije godine u školi urađena nova fasada i da je tada postavljena kamena vuna od 10 cm, a sada će tome biti dodato novih 6 cm, što će doprinjeti boljoj termoizolaciji objekta škole . Školski objekti će dobiti i nove slivnike i gromobrane, a predviđa se da će energetske uštede kretati od 35 do 40 posto. Marijeta Nikolić učenica osmog razreda je rekla da joj je drago što se radi rekonstrukcija škole . Ona je dodala da će učenicima zimi biti toplije u učionicama ,a sama škola biće ljepša i uređenija.

“ Mislim da će ove promjene mnogo doprinjeti budućem boljem radu učenika i da ćemo se osjećati sigurnije u školskim objektima rekao nam je Mihajlo Ristanović učenik osmog razreda Osnovne škole Sveti Sava.

radioosvit