Mobilni radarski sistem na području PU Zvornik narednih 20 dana

0
Pojačane kontrole na području PU Zvornik prisutan i Ramer
FOTO: Ilustracija

Prema podacima sa zvanične stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske  mobilni radarski sistem se već tri dana nalazi na području policijskih uprava Zvornik i Bijeljina.

Mobilni radarski sistem na području PU Zvornik narednih 20 dana
FOTO: Ilustracija

U nastavku prenosimo kompletnu informaciju koja se nalazi na službenim stranicama MUP-a RS.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u periodu od 16. juna do 09. jula 2017. godine na području policijskih uprava Bijeljina i Zvornik organizuje pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, uz korišćenje savremenih radarskih sistema za mjerenje prekoračenja dopuštene brzine kretanja motornih vozila.

Mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu, ali i noću, a moguće je mjerenje brzine vozila do 500 metara udaljenosti.

Posebno je bitno što svaki od uređaja ima memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se smanjuje mogućnost korupcije.

Mobilni radarski sistem na području PU Zvornik narednih 20 dana
Najskuplji fotograf, ponovo u našem gradu
Neprilagođena brzina kretanja vozila bila je uzrok čak 23,2% saobraćajnih nezgoda u Republici Srpskoj u prvih pet mjeseci tekuće godine, odnosno 785 od 3.386 saobraćajnih nezgoda koliko ih je evidentirano u pomenutom periodu.

Pozivamo građane, vozače motornih vozila na maksimalnu opreznost prilikom kretanja u saobraćaju, sa posebnim naglaskom na poštovanje brzine kretanja vozila.

Zvornicki.ba