Čestitka Glavnog imama povodom Ramazanskog bajrama

0
Ramazanska poruka Harisa ef. Mustajbašića, glavnog imama Medžlisa Islamske zajednce Zvornik
Haris ef. Mustajbašić

Bajramsku čestitku pripadnicima islamske vjere uputio je i Glavni imam MIZ Zvornik, efendija Haris Mustajbašić, koju Vam u cijelosti prenosimo:

harisefendija

Postovana braćo i cijenjene sestre,

Zahvalni smo Allahu dž.š. na brojnim blagodatima.

Zahvalni smo mu što nam je omogućio da dočekamo još jedan Ramazanski bajram.

Molimo Milostivog Gospodara da nam podari da ga  provedemo u zdravlju i rahatluku, sa onima koje volimo, a da našim umrlim podari lijepi džennet.

Ovogodišnji ramazan bio je prepun raznih aktivnosti na podrucju naseg Medžlisa… Teravih-namaz smo klanjali na 61 mjestu a ovogodisnji bajram namaz klanjat ce se na 38 mjesta na području naseg Medžlisa.

Molimo Milostivog Gospodara da nam primi naš post, zekat, sadekatul-fitr, naše namaze, nase učenje Kur'ana kao i sve druge ibadete i sva dobra djela koja smo činili u ovom mjesecu.

Želio bih se ovom prilikom zahvaliti svim našim džematlijama, a posebno omladini, na podršci pri realizaciji brojnih projekata tokom ovog mubarek mjeseca.

Vjerujemo da nam je ramazan pomogao da budemo još bolji ljudi koji će i dalje nastaviti raditi za dobrobit naše zajednice, našeg bošnjačkog naroda i za dobrobit svih ljudi.

U ime MIZ Zvornik, i u svoje lično ime, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti a posebno onima sa područja našeg Medžlisa u Domovini i Dijaspori, od srca želim hairli i berićetne mubarek bajramske dane, moleći Allaha dž.s. da nas učini od onih sa kojima Će Biti Zadovoljan na oba svijeta. Amin

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

(Zvornički.ba)