Tehnički školski centar Zvornik ima još 30 slobodnih mjesta za upis

0

Nakon završenog junskog upisnog roka u Tehničko školskom centru u Karakaju popunjeno je 162 od ukupno predviđenih 192 mjesta. Direktor škole Goran Grujić ističe da je zadovoljan odzivom učenika u junskom roku.

Tehnički školski centar Zvornik ima još 30 slobodnih mjesta za upis
FOTO: Arhiv

Prema njegovim riječima ostalo je još 30 slobodnih mjesta za upis u drugom julskom roku i to na smjeru tehničar za kompjutersko konstruisanje 14 mjesta , tehničar PTT saobraćaja 12 i autoelektričar 4 slobodna mjesta . On je podsjetio da će julski rok trajati od 3 do 5 jula, te da će učenici, u ta tri dana, svoje prijave moći podnijeti od 8 do 14 časova .
U Tehničko školskom centru u Karakaju, u novoj školskoj godini, na dva nova obrazovna profila, varilac i rukovodilac građevinskih pretovarnih mašina, sva upisnom politikom predviđena mjesta su popunjena, ističe Grujić. On je dodao da su ova dva obrazovna profila rezultat ankete koja je sprovedena u saradnji sa osnovnim školama i privrednim subjektima.

Kompanija Alumina je bila posebno zainteresovana za obrazovanje učenika za zanimanje varilac, i kako je rekao Grujić izrazila je želju da stipentira ovih 12 učenika. Oni će pored praktične nastave u kompaniji, imati plaćene troškove prevoza , a vrlo vjerovatno i mogućnost zaposlenja nakon završetka školovanja, rekao je Grujić.