Ranjena dva policajca u mjestu Zelinje

0
Ranjena dva policajca u mjestu Zelinje

Juče je došlo do vrijeđanja i psovanja policajca od strane ženske osobe prilikom redovne kontrole saobraćaja. Jutros se nažalost dogodio i napad na policijske službenike dok su vršili svoj posao.

Ranjena dva policajca u mjestu Zelinje
FOTO: Ilustracija

U mjestu Zelinje policajci su izašli na teren nakon prijave o narušavanju javnog reda i mira, a onda su prilikom vršenja uviđaja napadnuti od strane 39godišnjeg muškarca staklenom flašom.
Policjaci su ovom prilikom zadobili rane i posjekotine po tijelu, nakon čega je D.P. pobjeegao sa mjesta ranjavanja, ali je ubrzo nakon toga kratke ali efikasne akcije uhvaćen i priveden od strane službenika Policijske uprave Zvornik.

U nastavku prenosimo pristiglo saopštenje iz Policijske uprave Zvornik.
Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, 07.07.2017. godine, lišili su slobode lice D.P. (1978) iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.
Naime, policijski službenici su postupajući po zaprimljenoj prijavi da je u mjestu Zelinje, grad Zvornik, došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane lica D.P., pronašli istog, kojom prilikom je osumnjičeni pokušao staklenom flašom da nanese povrede policijskim službenicima u čemu je spriječen, nakon čega je i fizički napao policijske službenike, koji su tom prilikom zadobili tjelesne povrede. Osumnjičeni se zatim udaljio od mjesta događaja, ali je ubrzo pronađen i lišen slobode.
Povrijeđenim policijskim službenicima je ukazana medicinska pomoć u Opštoj bolnici u Zvorniku.
O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem istražnih mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će, nadležnom tužilaštvu, biti podnesen izvještaj za navedeno krivično djelo.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Zvornicki.ba