(FOTO) Roćević – poginuo motociklista

0
Motociklista zadobio povrede u saobraćajci kod Kalesije
FOTO: Ilustracija

Četrdesetšestodišnji motocikolista poginuo je danas na magistralnom putu Zvornik-Bijeljina u mjestu Roćević, rekao je portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

rahmetli Damir čampara

Kako Zvornički.ba saznaje, riječ je o Damiru Čampari koji je svojim motociklom krenuo na dženazu u Srebrenici. Porijeklom je iz Brčkog ili okoline, a njegovi prijatelji su nam javili da je udario u kombi, njima nepoznate marke. Oni su nam i poslali ove fotografije u nadi da će i sami doći do novih saznanja i informacija o ovom nemilom događaju.
Potparol Policijske uprave Zvornik, g-din Miljan Bobar je dodao da u ovoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u 11.15 časova, nije bilo drugih učesnika.

Policija je izvršila uviđaj tokom kojeg je saobraćaj bio obustavljen do 13.00 časova.

(FOTO) Roćević - poginuo motociklista
Kombi koji se navodi od svjedoka kao ucesnik nesrece

Informacije o stradalom Damiru Čampari koji je svojim motociklom krenuo na dženazu u Srebrenici dobili smo od njegovih prijatelja. Porijeklom je iz distrikta i jutros je na putu za Srebrenicu udario u kombiu mjestu Roćević.

Prema rijecima svjedoka koji su se u to vrijeme nalazili u Roćeviću, stradali Brčak zakacio je motorom dostavni kombi kompanije Sarić i od udara je izgubio kontrolu i pao sa motora udarivši prema rijecima svjedoka tijelom od kombi i sve to vjerovatno pri velikoj brzini, a potom je motor sletio u kanal i našao se u njivi daleko od puta dok je stradali ostao na magistralnom putu ležati.

Motociklist nije bio u koloni, pa su tako svi svjedoci zbunjeno gledali šta se dešava.

Sa teškim povredama stradali je davao znakove života, jedan od prvih vozača koji je pristigao na mjesto nesreće, stradalog je ubacio u svoj automobil i povezao prema ambulanti u Kozluku. Sanitet se pojavio poslije izvjesnog vremena, kada je stradali već stigao do najbliže ambulante.

(FOTO) Roćević - poginuo motociklista
Zastoj poslije nesreće

Nažalost povrede su bile preteške tako da ni brzina i ljudskost savjesnog vozača koji je najbrže reagovao nije pomogla poginulom Brčaku danas u Roćeviću.
Motociklista
Ilustracija

Ovim putem porodicci upućujemo iskreno saucešće, a ostale vozače molimo da smanje brzinu i vožnju prilagode uslovima na putu.

(Zvornički.ba)