Ugašen požar na deponiji u Karakaju

0
Nakon 15 sati borbe ugašen požar u Gornjoj Pilici
FOTO: Ilustracija

Nakon više dana borbe juče je potpunosti ugašen požar na neuslovnoj sanitarnoj deponiji u Karakaju potvrđeno je iz Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik.

Ugašen požar na deponiji u Karakaju
FOTO: Ilustracija

Podsjećamo, da je nekadašnja deponija smeća u Karakaju planula u subotu oko ponoći, da bi uz velike napore varogasaca , pripadnika civilne zaštite i komunalnog preduzeća, prvo lokalizovan, a potom juče oko 19 časova u potpunosti ugašen.

Zamjenik komandira vatrogasne jedinice Saša Ilić kaže da je požar ugašen zahvaljujući radu pet pumpi koje su bile priključene na rijeku Drinu i na taj način je deponija konstantno natapana vodom koja je uspjela da prodre u samu unutrašnjost smetlišta. On je dodao da je gašenje požara na deponiji bilo specifično, jer se površinski sloj relativno brzo ugasi ali je vatra stalno tinjala na dubini oko 7-10 metara, i povremeno izbijala na površinu.
Na taj način je stvarala velike količine dima i pepela i što je otežavalo da doprijemo do tog unutrašnjeg sloja ističe Ilić. U gašenju je učestvovalo oko 25 vatrogasaca, radnika službe Civilne zaštite i preduzeća „Vodovod i Komunalije“, uz angažovanje dva vatrogasna vozila , cisterne komunalnog preduzeća, te pumpi.

(Osvit)