Drinini dječaci u subotu dočekuju Sutjesku

0
Drinini dječaci u subotu dočekuje Sutjesku
Pokušaj Ćuluma iz slobodnog udarca

U subotu se nastavlja prva fudblaska liga RS utakmicama drugog kola. Drina Zvornik na svom stadionu dočekuje ekipu Sutjeske iz Foče, utakmica počinje od 17i30, a ulaz na stadion je besplatan.

Nezaslužen poraz Drinine djece na otvaranju prvenstva
Pokušaj Ćuluma iz slobodnog udarca u prošlom kolu

Nakon prvog kola i utakmice protiv prvog favorita prvenstva, ekipe FK Zvijezda 09 i neočekivano jakog otpora favoritu, kada su mladi fudbaleri Drine nezasluženi poraženi, ove subote se na osnovu prikazane igre očekuje pobjeda.

Pobjeda je neophodna za miran nastavak prvenstva. O predstojećoj utakmici Drine u subotu za naš portal svoje mišljenje je dao šef stručnog štaba Veljko Cvijetinović:
Utakmica koja treba da pokaže lice ekipe koja mora da kontroliše igru da napada i stvara prilike za gol. Ovo će za Drinu biti mnogo zahtjevnija utakmica od prethodne jer se već stvara psihički pritisak na fudbalere. Ovo je druga utakmica kod kuće i osvajanje bodova je neophodno za miran nastavak prvenstva.

Drina je trenutno mlada ekipa, u našem protokolu  imali smo 13 fudbalera mlađih od 21 godine, a prijavljenih za utakmicu protiv Zvijezde 09.

Sada ovi mladi momci imaju taj pritisak na svojim plećima koji pobjedom moraju skinuti sebi i u tome im najviše može pomoći publika. Gledaoci, ljubitelji fudbala u Zvorniku trebaju pomoći svoju omladinu podrškom sa tribina i svojom brojnošću na utakmici koja nam je možda jedna od najvažnijih u ovoj godini. Mišljenje je Cvijetinovića.

Iskusni Danijel Ćulum, koji je izluđivao vezni red Zvijezde 09  u prošlom kolu i nekoliko puta izvrsno uposlio napadače Drine, očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje da uz podršku navijača Drina može do prvih bodova ove sezone:

Protivnik koji je promjenio dosta fudbalera kao i mi, ali radi se o ekipi koja u svojim redovima ima fudbalere koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Mislim na Mojovića, i doskorašnjeg saigraca Dejana Raševića.

Drinini dječaci u subotu dočekuje Sutjesku
FOTO: Arhiv – Ćulum fudbalski virtuoz

Mi jako cijenimo ekipu Sutjeske, ali u ovom meču mi ne smijemo kalkulisati, napasti ćemo svom snagom protivnika od prvog minuta, iako se radi o drugom kolu, nama su bodovi jako potrebni, kako bi ova podmlađena ekipa dobila još više na samopouzdanju.

Prošle subote smo izgubili nespretno od Zvijezde 09, gde iskreno mislim da smo zasluzili u najmanju ruku bod. Ovim putem želim da se zahvalim svim navijačima u svoje ime, ali i u ime  FK Drina jer iskreno bodre svoj klub.

Pozivam sve ljubitelje fudbala, da u subotu dođu u što većem broju i  podrže ove mlade momke koji zaista izgaraju za svaku loptu. Poručio je Ćulum.

Elvir Majlović odigrao je cijelu utakmicu protiv Zvijezde. Iako je bio među najmlađim na terenu, igrao je dvije pozicije u toku meča i to je odradio kao fudbaler koji iza sebe ima cijelu fudbalsku karijeru, profesionalno bez pogovora. O subotnjoj utakmici Majlović kaže:

Očekuje nas u subotu važna utaknica i sigurno jak protivnik. Nadamo se pobijedi i da pružimo dobru igru kao i u prošloj utaknici protiv Zvijezde. Svaki igrač koji istrči na teren spreman je da pogine i da se bori do zadnjeg atoma snage za tri boda.Drinini dječaci u subotu dočekuje Sutjesku
FOTO: ARHIV/Elvir Majlović

Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju da podrže i da zajedno na kraju slavimo pobjedu.

Drina je jedna Drina se voli.

Izjavio je Majlović, koji je jedan od 13 fudbalera koji su mlađi od 21 godinu, a bilježe nastupe za FK Drina Zvornik.

Prošla utakmica, samopouzdanje koji mladi momci imaju pred novu, pokazani karakter iskusnih fudbalera koji su ostali uz voljeni klub, garant su muške igre i borbenog fudbala na gradskom stadionu u Zvorniku 19.8.od 17i30.

(Zvornicki.ba)