Zvorničanin Vasilije Vujičić bronzani na prestižnom evropskom džudo kupu „A“ kategorije

0
Vasilije Vujičić bronzani na prestižnom evropskom džudo kupu „A“ kategorije
Vasilije na pobjedničkom postolju

Prethodni vikend je više nego uspiješan za džudiste iz Zvornika.

Vasilije Vujičić bronzani na prestižnom evropskom džudo kupu „A“ kategorije
Vasilije na pobjedničkom postolju

Naime nakon sjajno rezultata mlađih selekcija na turniru u Prnjavoru, sjajne vijesti nam dolaze iz rumunskog grada Arad-a gdje je završen ovogodišnji evropski džudo kup za juniore. Džudo klub iz Zvornika je u reprezentaciji BiH, koja je otišla na turnir sa ukupno 8 takmičara, imao jednog predstavnika, a to je Vasilije Vujičić.

Vasilije Vujičić je nastupio u kategoriji preko 100 kilorama, kategorija koja je najveća težinska u kategoriji juniora. Od ukupno četiri borbe, Vasilije je u svoju korist rešio tri borbe dok je jednu izgubio. Pobjedio je dva rumuna i jednog urkajinca, dok je jedini meč izgubio od drugog predstavnika Ukrajine.Vasilije Vujičić bronzani na prestižnom evropskom džudo kupu „A“ kategorije
Put do medalje na turniru

Sve ovo je bilo dovoljno da se džudista iz Zvornika okiti bronzanim odličjem i upiše prve bodove u juniorskoj konkurenciji, a svom gradu i državi BiH donese još jednu medalju sa prestižnog turnira A kategorije. Napominjemo da je ovaj sjajni džudista prošle godine bio bronzani na prvenstvu Evrope za kadete i da je aktuelni sportista grada Zvornik.

Sportski direktor Kluba Ognjen Pavlović i predsjednik Kluba Dragan Božović su prezadovoljni ovim rezultatom i napominju da je Vaso tek prva godina u uzrastu juniora i da se od njega tek očekuju veliki rezultati.

Vasilije Vujičić bronzani na prestižnom evropskom džudo kupu „A“ kategorije
Vasilije odlazi na put Rumunije, a klinci put Prnjavora

Njih dvojica napominju da sve ovo ne bi bilo moguće da Klub nema snažnu podršku od strane gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića kao i od prošle godine Kabineta Predsjednika Republike Srpske i da se i ovaj put zahvaljuju na podršci koja je pružena do sada.

(Zvornicki.ba)