Prvi bod za Drinu ove sezone (FOTO)

0
Drina želi pobjedu u posljednjoj utakmici na svom stadionu ove kalendarske godine
Ćulum, Majlović i Dragutinović - FOTO: Arhiv

U subotu je odigrano druglo kolo prve lige RS u kojoj je Drina Zvornik dočekala ekipu FK Sutjeska iz Foče. Podmlađeni tim Drine nakon dobre partije u prvom kolu, ove subote je u utakmici protiv Sutjeske imao ulogu favorita.

Prvi bod za Drinu ove sezone (FOTO)
Prije početka

Tim Sutjeske se nalazi u sličnoj situaciji kao i Drina, došlo je do velikog odlaska iskusnijih fudbalera, pa je ovo bio susret ravnopravnih protivnika.

U ovoj utakmici Drina ja nastupila u sastavu: 12 Vićić, Jovan (G), 5 Jokić, Miloš, 7 Stjepanović, Ognjen, 8 Kikić, Aleksandar (K), 10 Marković, Novica, 11 Stupar, Slađan, 14 Molerović, Vladimir, 17 Dragutinović, Nemanja, 19 Musić, Ermin, 20 Majlović, Elvir, 22 Ćulum, Danijel. Na klupi su bili 1 Petrović, Mladen, 6 Lupić, Ramiz, 9 Damjanović, Srđan, 13 Matić, Njegoš, 15 Lazić, Boško, 16 Kostić, Darko i 21 Tošić, Mirko.

Prvi bod za Drinu ove sezone (FOTO)
Teški zadaci za šefa stručnog štaba Dirne
Od početka se vidjelo da su gosti došli odbraniti sopstveni gol i odnijeti bod te su kroz 90 minuta nametali svoju igru kako bi ostvarili postavljeni cilj.

Prvi bod za Drinu ove sezone (FOTO)
Ćulum, Majlović i Dragutinović

Drina je za manje od pola sata izvela 9 kornera i nekoliko prekida iz opasne zone, ali promjene rezultata nije bilo. Prilike za vodstvo propustili su Stupar i Ćulum. Dragutinović i Stjepanović probijali su po bokovima međutim svi ti napadi nisu imali završnice.

Prvi bod za Drinu ove sezone (FOTO)
Jedan od mnogobrjonih rekida koje je izveo Ćulum

Gosti su propustili prilike za sva tri boda preko Danilovića i Raševića, ali su prezadovljni i sa osvojenim bodom u Zvorniku.

Najbolju priliku za domaću pobjedu imali su rezervisti Matić i Kostić kada su poslije jednog od mnogobrojnih prekida, obojica bili u prilici za postizanje gola.Prvi bod za Drinu ove sezone (FOTO)
Iskusni Kikić i mladi Stjepanović

Pvo je Kostić šutirao glavom, a potom odbijenu loptu i Matić koji sa pet metara loptu prebacuje preko gola.

Važno je napomenuti i da je sedamnaestogodišnji Srđan Damjanović debitovao za prvi tim pred domaćom publikom. Zvornička publika je velikim i dugotrajnim aplauzom pozdravila ulazak najboljeg strijelca kadetskog prvenstva BiH za prošlu sezonu, Damjanovića kojem se predviđa blistava karijera.

Poslije utakmice za naš portal šef stručnog štaba Veljko Cvijetinović je o samoj utakmici rekao:

Ovo je bila teža utakmica od prethodne jer smo imali ulogu favorita. Nismo uspjeli u potpunosti nametnuti svoj željeni tempo jer ekipa Sutjeske došla da se brani. Dvije stopostone prilike nismo iskoristili, kao i velik broj gužvi u protivničkom šesnaestercu. Očigledan je nedostatak gol igrača jer za svega pola sata imali smo 9 kornera, gužve poslije prekida ali niko nije lopte pospremio u gol.

Pritisak na naš tim sve više je rastao kako je utakmica odmicala tako da nismo uspjeli da povećamo vlastiti tempo i igru kako bi postigli željeni gol. Okrećemo se utakmici u Janji gdje idemo odigrati kvalitetnu utakmicu i nadigravati se s protivnikom koji voli otvorenu igru i pravi fudbal, kao i mi.

Miloš Jokić je među iskusnijim fudbalerima Drine, o utakmici je rekao:

Teška utakmica za naš mladi tim. Nismo uspjeli probit autobus koji su nam parkirali u njihovom šesnaestercu. Upisan je prvi bod, sada idemo Podrinju u Janju i mora se od nekud početi. Ima prostora za nadigavanje i nadam se pozitivnom rezultatu.

jokic

Oko četiri stotine prisutnih na gradskom stadionu moglo je gledati čvrstu i borbenu utakmicu u kojoj su mladi fudbaleri Drine ginuli za svaku loptu. Zbog defanzivne igre gostiju nije bilo previše lijepih momenata, ali je činjenica da drinini fudbaleri nisu imali kalkulacija i da su igrali maksimalno.

Fotografije za ovaj tekst napravili su momci iz tima Zvornik Noću koji rade na promociji noćnog i zabavnog života u gradu Zvorniku.

Sve fotografije koje su zabilježili u toku utakmice Drina-Sutjeska možete pogledati KLIKOM OVDJE!. Ukoliko želite da neku od fotografija izradite i obogatite svoje fotoalbume, tim Zvornik Noću izaći će vam rado u susret po vrlo povoljnim cijenama, a sav prihod ide za razvijanje društvenog biznisa koji oni vode. U slučaju da želite naručiti izradu neku od fotografija u albumu biće vam to najlakše klikom na njihovu stranicu na facebook KLIKOM OVDJE!

Prvi bod za Drinu ove sezone (FOTO)
Nekoliko stotina na tribinama. Među njima i doskorašnji sportski direktor kluba. Milan Đokić napokon mogao pogledati Drinu bez dodatnog stresa
Prvi bod za Drinu ove sezone (FOTO)
Stjepanović, Dragutinović i Molerović, još uvijek se očekuju asistencije i golovi

(Zvornicki.ba)