Pozorišna predstava “Bosanska bajka” oduševila zvorničke mališane

0
Pozorišna predstava
Predstava puna specijalnih efekata

Tuzlanski glumci izveli su pozorišnu predstavu za djecu pod nazivom “Bosanska bajka” u Domu omladine Zvornik, pred stotinjak zvorničkih mališana. Predstava govori o važnosti prijateljstva, zajedništva, domoljublja, znanja i učenja.

Pozorišna predstava "Bosanska bajka" oduševila zvorničke mališane
Predstava puna specijalnih efekata

Predstavom su oduševljeni svi prisutni. Nedim Malkočević režiser a ujedno i scenarist predstave o izvođenju “Bosanske bajke” u Zvorniku je izjavio:

Ovo je ono što je bio cilj kada je “Bosanska bajka” nastajala, interakcija djece kroz cijelu predstavu. Pored toga možete vidjeti sreću na licima ovih mališana i koliko je se samo čulo smjeha ove večeri. Sretan sam što smo u Zvorniku izveli ovu predstavu.Pozorišna predstava "Bosanska bajka" oduševila zvorničke mališane
VIše od stotinu zvorničkih mališana na predstavi

“Bosanska bajka“, pozorišna predstava za djecu, je bio prvi događaj u okviru ovogodišnje manifestacije „Kušlat“.

Ova priča o Bosni, njenoj tradiciji i vrijednostima je nastala u režiji Nedima Malkoćevića, a u produkciji BKC-a Tuzlanskog kantona. Glumačka ekipa u sastavu: Feđa Zahirović, Hasiba H. Mehmedović i Hasan Sušić su oduševili najmlađe zvorničane. Radost i zadovoljstvo je bilo primjetno na licima djece nakon završetka predstave. Scenografiju je radio Hari Ejubović, tekstove pjesama je pisao Samir Karić, muziku za pjesmu “Domovina” je komponovala Mirela Ibrahimović Mehanović, svjetlo majstor je Husein Ahmetašević, dok je ton majstor Ademir Omerćehajić.

Pozorišna predstava "Bosanska bajka" oduševila zvorničke mališane
S nestrpljenjem se očekivao početak predstave

Pokrovitelj večerašnjeg druženja je bio fedaralni ministar raseljenih osoba i izbjeglica dr. Edin Ramić. Manifestacija „Kušlat 2017.“ se održava u okviru obilježavanja četiri godine od svečanog otvorenja džamije, nakon njene obnove. Obilježavanje se nastavlja sutra džuma-namazom u jednoj od najstarijih džamija u Bosni i Hercegovini.Pozorišna predstava "Bosanska bajka" oduševila zvorničke mališane
Jednostavna scenografija

(Zvornicki.ba-medzlis-zvornik.info)