Renoviranje gradske škole u Zvorniku poslije 40 godina

0

Vanjsko uređenje zgrade OŠ Sveti Sava u Zvorniku je u toku. Projekat vrijedan 1,6 miliona KM finansiran od strane Svjetske banke realizuje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS. Od 30 javnih zgrada, u Zvorniku su uz podršku Gradske uprave izabrana dva projekta, Opšta bolnica i OŠ „Sveti Sava“.

Renoviranje gradske škole u Zvorniku poslije 40 godina

Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika smatra da nam je potrebno još više ovakvih projekata. “Na zgradi osnovne škole biće rekosntruisana fasada, zamijenjena stolarija, rekonstruisan krov, zamijenjeni zastarjeli sistemi grijanja, postavljena LED rasvjeta. Ovakav vid promjena voljeli bismo da obezbijedimo u svakoj ustanovi na području grada,“ ističe zamjenik Ivanović.
Prema riječima direktora škole Radomira Petrovića sve zasada protiče bez većih zastoja. „Na staroj zgradi urađeno je 90% od planiranog, dok se na novijoj zgradi trenutno radi zamjena krova. Stara zgrade škole izgrađena je 1958.godine i od tada nije bilo većih rekonstrukcija, dok je druga zgrada izgrađena 1977.godine, i takođe nije do sada renovirana.Nastavu od 1 do 9 razreda u ovoj školi pohađa 1357 učenika. Ovaj projekat je veoma važan i rukovodstvu škole, ali i gradu,“ ističe Petrović.
Očekuje se da će nakon sanacije doći do ušteda koje bi trebalo da znače i do 40% vrijednosti za materijalne troškove koji se sada izdvajaju. Radovi bi trebali biti završeni do polovine oktobra ove godine.