Planule ulaznice za kultnu predstavu Audicija

0
Planule ulaznice za kultnu predstavu Audicija

Za premijeru kultne predstave “Audicija” zakazanu za 5. oktobar u Sarajevu, prodaja ulaznica je već pri kraju.
“Veliki je interes publike, još je mali broj ulaznica na raspolaganju za premijernu izvedbu u dvorani ‘Mirza Delibašić’ zbog čega smo izuzetno ponosni i sretni”, kaže Adnan Mundžić iz “Stage Productiona”.

Planule ulaznice za kultnu predstavu Audicija
“Svi smo jako puno radili i ovo je dokaz da prave stvari ne gube vrijednost ni nakon toliko godina, a ‘Audicija’ je predstava koja je držala mnoge rekorde posjećenosti i ni najmanje nismo sumnjali u njen uspjeh u današnjem vremenu. Ponosan sam sto stojim iza jednog tako velikog projekta, znamo da smo uradili dobar posao, a o tome svjedoče i podaci o prodaji ulaznica za premijeru do koje je ostalo više od mjesec dana, a ostalo je još jako malo slobodnih mjesta”, naglašava producent Mundžić.

Preostale ulaznice za premijernu izvedbu “Audicije” dostupne su na prodajnim mjestima na platou Skenderije i u Ulici Ferhadija u Sarajevu.

Audicija i u Tuzli

Kultna predstava “Audicija”, sa skoro kompletnom originalnom glumačkom postavom bit će održana i u Tuzli tačnije u SKPC Mejdan 20. oktobra ove godine sa početkom u 20 h.

“Audicija” je kultna predstava nastala u decembru 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, koja je prvi put izvedena na Otvorenoj sceni ”Obala”.

U predstavi koja nosi naziv i “033” glumi sedam glumaca Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić, a iz orginalne glumačke postave nedostaju Branko Đurić i Haris Burina.

U nastavku pogledajte kako je to izgledalo prije 32 godine na jednom od najboljih videozapisa iz tog vremena.

Predstava će nakon Sarajeva i Tuzle biti izvedena u Zenici (21. oktobar), Zagrebu (28. oktobra), Rijeci (3. novembar), Splitu (4. novembar), Beogradu (9. novembar), Novom Sadu (10. novembar) i Osijeku (11. novembar).

(klix/rtvtk)