Ulaganja u školsku infrastrukutru prošle godine 2,5 miliona KM

0

U izgradnju i rekonstrukciju školskih objekata ove godine uloženo je 2.5 miliona KM.

Kolaz-manji-800x800

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u toku je rekonstrukcija oba školska objekta za koje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske u okviru projekata energetske efikasnosti iz sredstava Svjetske banke izdvaja ukupno million i 600 hiljada KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Pored ovih ulaganja, UNDP i Gradska uprava su izdvojili po 30 hiljada KM za zamjenu spoljne stolarije u Tehničkom školskom centru.
Da bi nastava učenicima i prosvjetnim radnicima bila što bolja, ulaganja u obnovu školskih objekata se nastavlja iz godine u godinu.

U novoj školskoj godini, koja je na pragu u školske klupe šest osnovnih i 19 područnih škola na teritoriji grada Zvornik sješće 4.100 osnovaca, a u dvije srednje škole 1.510 srednjoškolaca što je za 40 učenika više nego što je prošle školske godine iz školskih klupa izašlo.

Iz sredstava Gradske uprave sa 50 hiljada KM finansirana je i izgradnja centralnog grijanja u područnoj školi u Petkovcima.
Za izgradnju fiskulturnih sala u devetogodišnjim područnim školama u Branjevu i Križevićima Gradska uprava Zvornik izdvojila je 400 hiljada KM, Kabinet predsjednika Republike Srpske 150 hiljada i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica 300 hiljada KM.