U Zvorniku izdato 229 kazni za nepropisno parkiranje

0
Danas počinje pojačana kontrola parkigna na području Zvornika i okoline, akcija traje do petka

Na području grada Zvornik za četiri dana sankcionisano 229 učesnika zbog nepropisnog parkiranja, dok je za dva dana evidentirano 70 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Navodi se u pristiglom saopštenju iz Policijske uprave Zvornik.

parking1

U saopštenju se navodi i da je na osnovu analize stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja na području grada Zvornik,
kojom prilikom je akcenat stavljen na nepropisno parkirana vozila u dijelovima grada koji su od vitalnog značaja za funkcionisanje i odvijanje normalnih životnih aktivnosti, kao i na nedozvoljenu brzinu kretanja motornih vozila, koja je jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda, Policijska uprava Zvornik je u periodu od 22.08.-25.08.2017. godine, na području grada Zvornik, realizovala pojačane aktivnosti koje su se odnosile na kontrolu nepropisno parkiranih vozila i na kontrolu brzine kretanja motornih vozila.
Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske stanice Zvornik sankcionisali su 229 učesnika u saobraćaju zbog pogrešnog parkiranja, od čega su izdata 134 prekršajna naloga i 95 obaviještenja o počinjenom prekršaju.

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik su realizovali pojačane aktivnosti koje su se odnosile kontrolu brzine kretanja motornih vozila, kojom prilikom je za dva dana (23.-24.08.2017. godine) evidentirano 70 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Sa pomenutim akcijama Policijska uprava Zvornik nastaviće i u narednom periodu kada će biti preduzete pojačane aktivnosti povodom početka nove školske godine, a sve u cilju zaštite naših najmlađih sugrađana, odnosno njihovog bezbjednog učešća u saobraćaju.

FOTO: Atv.bl
FOTO: Atv.bl
Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

Stoji u pristiglom saopštenju iz PU Zvornik.