Vlada TK izdvojila dio sredstava za sanaciju klizišta

0
Vlada TK izdvojila dio sredstava za sanaciju klizišta
FOTO: Arhiv

O problematici na putu koji spaja mjesta Đulići i Klisu preko Sjenokosa i Džina mogli ste na našem portalu pročitati ranije.

FOTO: Arhiv
FOTO: Arhiv

Prilikom posjete velikom klizištu na ovom putu susreli su se ministri za povratak Vlade Federacije BiH Edin Ramić i Vlade TK Zoran Jovanović, načelnk Sapne Zudin Mahmutović i odbornik gradske Skupštine Zvornik Elmedin Bošnjak.

Dogovoreno je tada finansiranje u omjeru; kantonalno ministarstvo 8 hiljada KM, dok će Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica izdvojiti 16 hiljada KM za saniranje ovog klizišta. Ostatak sredstava od nekih 10 hiljada KM nadaju se da će obezbjediti Grad Zvornik.

Kao podršku procesu povratka Vlada Tuzlanskog kantona dala je danas saglasnost na odobravanje 8.000,00 KM mjesnoj zajednici Đulići, Općina Zvornik, kao učešće Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak u rješavanju projekata održivog povratka.
Sredstva su namijenjena za sanaciju klizišta na putnoj komunikaciji Sjenokos-Džine-Klisa. Uskoro slijede transferi od gradske uprave Zvornik i federalnog ministarstva kako bi se klizište saniralo.

(Zvornicki.ba)