Đulići: u saobraćajnoj nesreći povrijeđena djevojčica (Foto)

0

U mjestu Đulići, danas nešto prije 13:00h došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je povrijeđena 15-togodišnja djevojčica inicijala A.G. 

Djulići - saobracajna 1

U mjestu Đulići, nedaleko od Zvornika, danas u prijepodnevnim satima došlo je do saobraćajne nesreće, u kojoj je vozač inicijala O. M. iz mjesta Kučić Kula, udario pješakinju, 15-togodišnju djevojčicu inicijala A.G.

Uviđaj su na licu mjesta izvršili su pripadnici CJB Zvornik, a isti i dalje traje.

Djulići - saobracajna 2


Prema saznanjima Vašeg portala, vozač je Osman Musić, stariji čovjek koji je krenuo na džumu u lokalnu džamiju u Đulićima. Udarena djevojčica je Amela Gojkić, rodom iz Đulića koja je u toku ovog nemilog događaja djelila današnje kurbane i u trenutku udara pokušala da pretrči preko ulice, na suprotnu stranu.

Po priči vozača, iz suprotnog smjera kretalo se još jedno vozilo, i on nije ni sumnjao da će ona uopšte krenuti da pređe ulicu, ali eto to se upravo i dogodilo.

Prema prvim informacijama kojima raspolažemo a dolaze nam od onih koji su posjetili povrijeđenu u Opštoj bolnici Zvornik, djevojčica je pretrpila i dalje se nalazi u velikom šoku, no došla je svijesti i prvi snimci pokazuju da nema lomova. Vozač automobila odmah je zamolio sve one da se djevojčica po svaku cijenu prebaci u bilo koju bolnicu i Centar radi daljeg ispitivanja, a sve troškove, koliki god da su spreman je snositi.

Djulići saobracajna 3


Vaš portal još jednom apeluje i na vozače ali i na pješaka na posebnu oprez, posebno iz razloga što je danas u RS-u i prvi dan nove školske godine, a pored toga što u svim bošnjačkim mjestima danas se obilježava blagdan Kurban bajram, gdje upravo djeca su ta koja nose od kuće do kuće kurbane. 

(Zvornički.ba)