Pobjeda kadeta Drine u Srebreniku i potop juniora

0
Pobjeda kadeta Drine u Srebreniku i potop juniora
Drugo poluvrijeme kadetske utakmice Drina Gradina

U ponedjeljak se igrala prvenstvena utakmica trećeg kola fudbalske omladinske lige BiH, grupa sjever. U Srebreniku su se sastale ekipe kadetskog i juniorskog uzrasta OFK Gradina Srebrenik i FK Drina Zvornik.

Pobjeda kadeta Drine u Srebreniku i potop juniora
Iz Srebrenika, utakmica kadeta

Prvi su na teren istrčali juniori. Juniori Drine, koji važe za jednog od favorita ovog prvenstva, odigrali su neshvatljivo lošu utakmicu i upisali poraz od 5:1. Iako je Tomić dao gol za smanjenje rezultata na 3:1 to nije pomoglo juniorima da se vrate iz nakauta.

Čirak je propustio dvije najizglednije prilike za tim Drine, a na samom otvaranju susreta Ristić iz stopostone šanse nije postigao gol. Damjanović nije imao svoj dan kao i ostatak tima, te se u nastavku može očekivati da se ovakva utakmica više ne ponovi do kraja prvenstva jer se ovako loše odigra jednom u godini, riječi su trenera juniora Gorana Škiljevića.
Kadeti su odigrali tešku i tvrdu utakmicu i upisali prve bodove ove godine. U tvrdoj utakmici nije bilo dosta prilika, a najizgledniju šansu u prvom poluvremenu propustili su domaćini kada su promašili penal. Golman kadeta Drine Jović spasio je svoju mrežu i spriječio Gradinu da povede.

U nastavku utakmice, penal za Drinu, mladi Simić je rutinski izveo udarac sa 11 metara i doveo svoj tim u vodstvo od 1:0, ispostavit će se kasnije da je to i konačan rezultat utakmice.

Mladi Jović je svakako najzaslužniji što je Drina u ovoj utakmici sačuvala svoju mrežu netaknutu, za naš portal je izjavio:

Pa posle odbrane panala bio sam mnogo srećan jer nismo primili gol. Mislim da je to doprinijelo da u nastavku utakmice publika i naš trener vide mnogo veće zalaganje i mnogo bolju igru mojih saigrača. Rekao je Jović.

Bolju igru Drine krunisao je Simić golom iz penala. O golu i utakmici Simić je rekao:

Kada je sudija svirao penal za Gradinu, imao sam nekakav osjećaj da će naš golman odbraniti, nekoliko trenutaka kasnije ista situacija u protivnickih 16 metara, penal za nas, preuzeo sam odgovornost na sebe, stavio loptu na bijelu tačku i zabio.

Igra našeg tima nije bila baš prelijepa za oči, ali znali smo šta će nas čekati u Srebreniku te smo išli smo s namjerom da ostvarimo pobjedu.

Ostavili smo srce na terenu i poslušali trenera Ćuluma, bili svi kao jedan što nam se na kraju isplatilo. Rekao je mladi Simić.

Pobjeda kadeta Drine u Srebreniku i potop juniora
Drugo poluvrijeme kadetske utakmice Drina Gradina
Omladinci Drine sutra u srijedu od 10 sati na gradskom stadionu igraju utakmice zaostalog drugog kola protiv FK Podrinje Janja.

Trenutno drinini kadeti i juniori imaju po tri boda i za priključak vrhu tabele sutra su im neophodne dvije pobjede.

(Zvornicki.ba)