Uvedeno povjereništvo u zvorničku SDA!

0
SDA Zvornik: Lažne optužbe fejsbuk političara

U Stranku demokratske akcije GO Zvornik uvedeno je povjereništvo.

Uvedeno povjereništvo u zvorničku SDA!

Ovakvu odluku donijelo je Predsjedništvo SDA.

Kako nezvanično saznaje RTV Glas Drine predsjednik povjereništva je Samir Bećavac, a članovi odbornici SDA u Skupštini Grada Zvornik: Mersad Mehmedović, Elmedin Bošnjak, Anel Karić, te još dva člana.

Kako portal Zvornicki.ba saznaje preostala dva člana su Rahaman Nukić iz Kamenice i Edvin Grahić iz Đulića.
Podsjećamo, zbog problema u radu SDA Zvornik, kada je nekoliko članova izvršnog odbora Stranke podnijelo ostavku, a jedan odbornik napustio Klub u Skupštini, formirana je komisija čiji je zadatak bio da utvrdi stanje na terenu i donese odgovrajuće mjere.

Na čelu komisije bio je potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, a očito da je situacaija u Zvorniku bila složenija nego što se ranije pretpostavljalo, te je uvođenje povjereništva najbezbolniji način da se stanje u GO SDA Zvornik dovede u red.

O ovim informacijama kontaktirali smo imenovanog predsjednika Povjerništva i neke od članova Povjereništva, ali su rekli da će izjave davati tek kada zaprime Odluku i Akt u kojem stoji imenovanje i obrazloženje istog.

Dosadašnji predsjednik gradskog odbora Nedim Čivić slično je odgovorio svojim stranačkim kolegama rekavši:

Dok ne stigne zvanični Akt i ne zaprimim odluku uz obrazloženje istog, neću komentarisati navode koji su se pojavili u medijima.

Ukoliko takav Akt stigne i kada stigne, tada ću iznijet svoj stav, kao i stav i Izvršnog odbora i drugih organa gradskog odbora Zvornika koji me je izabrao na poziciju predsjednika. Izjavio je Čivić.

Pored Zvornika, Predsjedništvo SDA uvelo je povjereništvo i u susjednu općinu Kalesija. Povjerenštvo u Kalesiji uvedeno je dosta ranije, ali zbog neprovođenja izbora, imenovan je novi predsjednik Povjereništva. Prema informacijama u medijima, za predsjednika Povjereništva SDA Kalesija, imenovan je Edin Ramić ministar za raseljene osobe i izbjeglice Federacije BiH.

(Glas Drine/Zvornicki.ba)