Održana sjednica Skupštine grada Zvornik, imenovan novi sekretar Skupštine

0
Održana sjednica Skupštine grada Zvornik, imenovan novi sekretar Skupštine
Načelnici odjeljenja Selimović, Smiljanić i Ferhatbegović

Danas je održana 8. redovna sjednica Skupštine grada Zvornika na kojoj su se pred odbornicima našlo 26 tački dnevnog reda. Odbornici su usvojili Odluku o izmjeni odluke o zaduženju opštine Zvornik po osnovu emisije obveznica u svrhu realizacije razvojnih infrastrukturnih projekata na području grada Zvornika.

Održana sjednica Skupštine grada Zvornik, imenovan novi sekretar Skupštine
Sa današnje sjednice Skupštine, načelnici odjeljenja

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović podsjetio je da je Odluka o zaduženju opštine Zvornik po osnovu emisije obveznica donesena prije šest godina.

Tada su definisani razvojni projekti među kojima su i kupovina zemljišta za proširenje poslovne zone u Karakaju gdje nam je ostalo neutrošenih sredstava, kao i projekat rekonstrukcije Tvrđave na Kula Gradu od kojeg se odustalo, sobzirom da predviđena sredstva nisu ni blizu dovoljna za njegovu realizaciju.

Održana sjednica Skupštine grada Zvornik, imenovan novi sekretar Skupštine
Bojan Ivanović
Ova sredstva preusmjerićemo na projekte čija je realizacija u toku, a to su izgradnja vodovodnog sistema Tršić, izgradnja kanalizacije Tabanci i rekonstrukcija vodovodnih cijevi u gradskim ulicama ,rekao je Ivanović.

Današnjoj sjednici prisustvovao je i Milan Radujko, zamjenik pravobranioca Republike Srpske, sjedište zamjenika u Bijeljini, koji je podnio Informaciju o sudskim sporovima vezanim za Grad Zvornik.

On je istakao da ovo Pravobranilaštvo ima veliki broj predmeta u svom radu, ali da Gradska uprava u tome učestvuje sa vrlo malim postotkom, te da nema značajnih tereta izvršenja na budžetu Grada Zvornika.

Održana sjednica Skupštine grada Zvornik, imenovan novi sekretar Skupštine
Čelnici gradske uprave Zvornik

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o izmjeni i dopuni Programa korišćenja budžetskih sredstava za podsticaj razvoja poljoprivrede na području grada Zvornika za 2017. godinu.

Održana sjednica Skupštine grada Zvornik, imenovan novi sekretar Skupštine
Milan Cvijetinović

Cijeneći ovogodišnje štete koje je izazvala suša, prvenstveno na kukuruzu, i cijeneći da su naša poljoprivredna gazdinstva uglavnom mala, dopunili smo Program na način da smo neke „pragove“ u obimu proizvodnje smanjili i tako dali šansu većem broju poljoprivrednika da ostvare podsticajna sredstva iz gradskog budžeta rekao je načelnik odjeljenja za privredu, razvoj, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović.

Na kraju sjednice razrješeni su dosadašnji članovi upravnih odbora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Zvornik.

Pored toga na današnjoj sjednici Skupštine grada Zvornika za vršioca dužnosti sekretara gradske Skupštine izabran je Zoran Đukanović, sobzirom da je dosadašnji sekretar Mitar Vasić ispunio uslove za odlazak u penziju.

Održana sjednica Skupštine grada Zvornik, imenovan novi sekretar Skupštine
Zoran Đukanović

Zamjenik gradonačelnika Ivanović je u ime gradonačelnika i svoje lično uputio riječi zahvalnosti Vasiću na dugogodišnjem predanom radu.  Odbornici su danas izabrali Bojana Lukića, odbornika SDS-a, za  drugog potpredsjednika Skupštine grada Zvornika.

Odbornici Gradske skupštine na današnjem zasjedanju usvojili su i prijedlog odluke o davanju u zakup-otkup stanova dodjeljenih  porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida na ime stambenog zbrinjavanja.

Željko Smiljanić,  načelnik odeljenja za boračko invalidsku zaštitu grada Zvornik je pojasnio da je riječ o 32 stambene jedinice koje su dodjeljene porodicama poginulih boraca , ratnim vojnim invalidima od prve do četvrte kategorije, u zvorničkom naselju Fetija.Održana sjednica Skupštine grada Zvornik, imenovan novi sekretar Skupštine
Sa današnje sjednice Skupštine, načelnici odjeljenja Selimović, Smiljanić i Ferhatbegović

Ovom odlukom sve porodice mogu da uđu u proces zakupa odnosno otkupa svojih stanova i kada se taj proces završi stanovi će biti u njhovom vlasništvu 1/1 , rekao je Smiljanić . On je naglasio da će porodice poginulih boraca imati veoma male troškove otkupa stanova, plaćaće samo troškove  koje budu imali u Sud-u  i Katastarske troškove prilikom uknjiženja.  Kada je riječ o otkupnoj cijeni stanova, načelnik odeljenja za boračko invalidsku zaštitu grada Zvornik, je rekao da je ona  za porodice poginulih boraca besplatna, dok će RVI od III do IV kategorije plaćati minimalnu cijenu otkupa stanova.

(Osvit/Zvornicki)