Dvije godine rada Dnevnog centra za djecu u Zvorniku

0
Dvije godine rada Dnevnog centra za djecu u Zvorniku

Humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS, prije dvije godine u Zvorniku je otvorila Dnevni centar za djecu. Danas ovaj Centar slavi svoj drugi rođendan.

Dvije godine rada Dnevnog centra za djecu u Zvorniku

Tim povodom mališani su za svoje roditelje i goste pripremili priredbu, rekla je rukovodilac kancelarije u Zvorniku Elma Mustajbašić. Ona je podsjetila da je u protekle dvije godine kroz Dnevni centar prošlo oko 95 mališana, dodajući da je Centar edukativno – zabavnog karaktera i namjenjen je djeci od 4 do 12 godina. Mustajbašić je naglasila da je Dnevni centar otvoren za svu djecu i da je upotpunosti besplatan.

Dvije godine rada Dnevnog centra za djecu u Zvorniku
Realizujemo različite radionice edukativne, likovne, literarne, sportsko rekreativne , zavisno od interesovanja djece. Nedavno je u Centru sa radom počela i folklorna sekcija , koja je izazvala veliko interesovanje kod mališana naglasila je Mustajbašić. Pored Dnevnog centra za djecu , ističe Musatjbašić , u EMMAUS-u Zvornik je od ponedeljka počeo i kurs šivenja za osam polaznica. Mustajbašić nam je rekla da je cilj projekta ekonomsko osnaživanje žena koje nemaju zaposlenja. Kurs će trajati tri mjeseca , a časovi šivenja se održavaju dva puta sedmično. Ona je istakla da se kurs realizuje u saradnji sa Medžilisom Islamske zajednice Zvornik koji im je obezbjedio besplatan prostor za realizaciju ovog projekta.

emaus godisnjica emaus godisnjica4 emausgodisnjica5 Dvije godine rada Dnevnog centra za djecu u Zvorniku

(Osvit)