Otišao iz Srebrenice u Bratunac pa sugrađaninu nanio povrde oštrim predmetom i pobjegao

0
Teslić: Automatskom puškom ubio ljubavnicu pa presudio i sebi
FOTO: Ilustracija

Prema dopisu pristiglom iz Policijske uprave Zvornik, dvojica stanovnika Srebrenice u Bratuncu su se prethodne noći fizički sukobili.

Otišao iz Srebrenice u Bratunac i sugrađaninu nanio povrde oštrim predmetom i pobjegao
FOTO: Ilustracija

Poslije naguravanja je vjerovatno usljedilo to da dvadesetsedmogodišnjak iz Srebrenice najvjerovatnije nožem ubode starijeg tridesetdvogodišnjeg sugrađanina, a potom pobjegaone sa lica mjesta.

U nastavku u potpunosti prenosimo dopis pristigao iz PU Zvornik.

Lišeno slobode lice koje je nanijelo tjelesne povrede tridesetdevetogodišnjaku nakon čega se udaljilo sa lica mjesta

Policijski službenici Policijske stanice Bratunac su za manje od 24 časa pronašli i lišili slobode lice Ž.A. (1990) iz Srebrenice, koji je ispred ugostiteljskog objekta u Bratuncu, 13.09.2017. godine, oštrim predmetom napao tridesetdevetogodišnjaka, nanijevšimu tjelesne povrede, nakon čega se udaljio sa lica mjesta.
Naime, Policijskoj stanici Bratunac, 13.09.2017. godine, prijavljeno je da je ispred ugostiteljskog objekta u ulici Kosovska, opština Bratunac, došlo do narušavanja javnog reda i mira između lica Ž.A. (1990) iz Srebrenice i lica C.S. (1978) iz Srebrenice, kojom prilikom je C.S. zadobio povredu oštrim predmetom od strane lica Ž.A.

Povrijeđeni je prevezen u Dom zdravlja Bratunac, odakle je upućen u Opštu bolnicu Zvornik na dalje zbrinjavanje, dok se Ž.A. udaljio sa lica mjesta prije dolaska policijskih službenika.

Operativnim radom na terenu, te brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika, identifikovano je i pronađeno lice Ž.A. (1990) iz Srebrenice, za koje postoje osnovi sumnje da je izvršilo krivično djelo „Tjelesna povreda“.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo.