Počinje obavezna jesenja deratizacija

0
U Zvorniku počela sistematska preventivna deratizacija i trajat će do 5.juna
FOTO: Ilustracija

Na teritoriji grada Zvornika  od danas do 6. oktobra biće sprovedena  obavezna jesenja deratizacija čiji je cilj  sprečavanje pojave i širenja zaraznih bolesti.

Danas počinje proljećna deratizacija
FOTO: Ilustracija

Deratizacijom će biti obuhvaćene kanalizacione mreže u gradu i prigradskim naseljima, deponije smeća, obala rijeke Drine na potezu grada, kulturni i sportski objekti, predškolske i školske ustanove, bolnice i vjerske ustanove, kao i zelene i druge javne površine, obavještavaju iz Gradske uprave.
Deratizacija koju će izvoditi zvornička DOO „Sanitacija“, obavezna je za sva javna i privatna preduzeća i ustanove, preduzetničke radnje, stambene zgrade i domaćinstva.

Apeluje se na subjekte koji su obavezni da sprovedu deratizaciju da omoguće nesmetan pristup radnicima „Sanitacije“, a zajednicama etažnih vlasnika da izvrše prethodno čišćenje podrumskih prostorija kako bi deratizacija bila što efikasnija.

Podsjećamo da se deratizacija na području grada Zvornika sprovodi  dva puta godišnje, u proljeće i jesen, i ove godine za tu namjenu iz gradskog budžeta biće izdvojeno 19 hiljada KM.