Drina remizirala na svom terenu i utakmicu završila sa devet fudbalera

0
Mladi Ermin Musić stub odbrane FK Drina Zvornik
Stupar i Musić u prvom poluvremenu

U Zvorniku je odigrana utakmica šestog kola prvoligaškog fudbalskog šampionata RS između domaće Drine i Željezničara iz Banja Luke.

Drina remizirala na svom terenu i utakmicu završila sa devet fudbalera
Stupar i Musić u prvom poluvremenu

U teškoj utakmici rezultat je na kraju glasio 1:1 i tim rezultatom gosti mogu biti zadovoljni jer kući nose jedan bod. Utakmicu i sve poteze u toku 90 minuta u drugi plan gurnule su teške povrede dvojice domaćih fudbalera u zadnjim minutama susreta.

Prvo je nastradao Elvir Majlović nakon jednog duela u kojem je na mladog Majlovića naletio gostujući fudbaler Ostoja Šaula, iako je Majlović bio bliži lopti, on se u trenutku kontakta našao tijelom ispod  Šaule koji svom svojom težinom udara Majlovića u glavu nakon čega ovaj fudbaler glavom udara od teren i gubi svijest.

Vozilo hitne pomoći je Majlovića prevezlo u zvornički dom zdravlja u besvjesnom stanju. Pet minuta poslije toga u trećoj minuti sudijske nadoknade, Branislav Krunić teško povređuje dvadesetogodišnjeg Ognjena Stjepanovića.
Četrdesetogoišnji Branislav Krunić aktuelni je fudbaler tima iz Banja Luke, ujedno i šef stručnog štaba, slavu stekao igrajući za reprezentaciju BiH prije 15 godina, nosio dres Leotara, Dinama Kijeva i mnogih drugih klubova.

Drina remizirala na svom terenu i utakmicu završila sa devet fudbalera
Branislav Krunić

Danas je ovaj četrdesetogodišnjak u posljednjim minutama susreta nakon jedne greške svog tima uklizao prema Stjepanoviću koji je bio bliže lopti kojeg Krunić kramponima udara u međunožje, jako osjetljivo i bolno mjesto. Udarac je tolik bio jak da je Stjepanović na nosilima napustio teren, a poslije utakmice je morao sačekati nekoliko minuta da se sanitet vrati po njega jer je ranije odvezao Majlovića.

U toku utakmice Drina je imala nekoliko izglednih prilika, u 51.minuti Drina je iskoristila terensku nadmoć i kombinacijom iskusnih Ćuluma i Jokića došla u zasluženo vodstvo. Prvo je po lijevoj strani probio Stjepanović da bi lopt došla do Jokića koji je odigrao kombinaciju sa Ćulumom i našao se 1:1 sa protivničkim golmanom nakon čega je istog i savladao.

Drina remizirala na svom terenu i utakmicu završila sa devet fudbalera
Trenutak kada Jokić na asistenciju Ćuluma pogađa mrežu protivnika

Nakon toga se Drina povukla i prepustila inicijativu gostima. Krunić je sam sebe uveo u 60.minuti susreta, a deset minuta nakon toga postigao i izjednačujući pogodak i postavio konačan rezultat utakmice. Gostujući fudbaler su oduzeli loptu na sredini terena, nakon čega se Krunić prošetao kroz domaću odbranu i na kraju predriblao nemoćnog Vićića.

Ćulum je u prvom poluvremenu promašio penal, a u drugom iz slobodnog udarca pogodio prečku i to pet minuta prije kraja utakmice. Gosti su uzvratili pogođenom stativom iz slobodnog udarca u 90.minutu susreta.

Drina remizirala na svom terenu i utakmicu završila sa devet fudbalera
Nekoliko stotina prisutnih na tribinama

Sve lijepe detalje utakmice zasjenile su grubosti gostujućih fudbalera nad domaćim, a o kvalitetu suđenja govori i podatak da je nakon starta Krunića u poslednjim trenucim utakmice i teške povrede koju je nanio Stjepanoviću sudija pokazao slobodan udarac za gostujući tim.

Elvir Majlović i Ognjen Stjepanović još uvijek se nalaze u bolnici na liječničkom posmatranju.

Drina remizirala na svom terenu i utakmicu završila sa devet fudbalera
Musić, jedan od rijetkih koji danas nije teško fauliran od protivničkih fudbalera

Mirzet Mustafić je u ime kluba posjetio povređene mladiće i zaželio im brz oporovak. U ime kluba Mustafić je učinio sve potrebno da Drinini mladići dobiju liječničke tretmane kakve zaslužuju vrijedni mladi sportisiti.

Održana Skupština FK Drina Zvornik, prihvaćene ostavke i imenovana Radna grupa
Novo staro lice u FK Drina Zvornik – Mirzet Mustafić

Zabilježili smo i trenutak kada je Ćulum pogodio prečku, pogledajte u videozapisu;

(Zvornicki.ba)