(FOTO) ODRŽANA PRVA SJEDNICA POVJERENIŠTVA SDA ZVORNIK

0

Danas, 16. septembra 2017.godine, sa početkom u 12:00h, održana je Konstituirajuća sjednica Povjereništva za OO SDA Zvornik, na kojoj je razmatrana trenutna novonastala situacija u u Zvorniku, nakon uvođenja Povjereneništva.

povjereništvo 4

Da podsjetimo: 6. septembra 2017. godine, Predsjedništvo SDA-e donijelo je Odluku, da zbog teške i nesređene situacije u Zvorniku, kao i nizu drugih opština uvede Povjereništva. U Zvorniku za predsjednika Povjereništva postavljen je Samir Baćevac, trojica odbornika i kao i dva člana iz kategorije građanstva.

Danas su održali Prvu sjednicu, te Vam prenosimo njihovo saopštenje za javnost.

Danas, 16. septembra 2017.godine, sa početkom u 12:00h, održana je Konstituirajuća sjednica Povjereništva za OO SDA Zvornik, na kojoj je razmatrana trenutna novonastala situacija u u Zvorniku, nakon uvođenja Povjereneništva.

Nakon analize stanja na terenu utvrđeno da stranka i dalje uživa veliko povjerenje građana, te da će Povjereništvo ubrzati procese provođenja izbora u Mjesnim odborima (MO) i izboru novog rukovodstva u Opštinskom odboru.

Povjereništvo 1

Prije zasjedanje navedene sjednice Povjereništva, bilo je više pokušaja da se izvrši primopredaja dokumentacije, arhive i materijalno – tehničkih sredstava, ali pored brojnih poziva prema bivšem predsjedniku OO SDA Zvornik, g-dinu Nedimu Čivić, isti se nije želio javiti, odnosno oglušio se, iako je to njegova zakonska obaveza. Zbog toga je onemogućeno preuzimanje navedenog materijala, a Povjereništvo će u narednom periodu preuzeti sve zakonom predviđene mjere da preuzme materijal i nastavi nesmetani rad Povjereništva.

Povjereništvo 3

Jedan od brojnih zaključaka današnje Prve sjednice bio je da se već u narednoj sedmici stavi u funkciju kancelarija OO SDA Zvornik, koja već dugo vremena ne funkcioniše, a u istoj će članovi, simpatizeri kao i svi ostali građani imati mogućnost blagovremenog informisanja, te će se u istoj vršiti i reevidencija članstva.

Na kraju Povjereništvo SDA Zvornik, poziva sve članove i simpatizere da ne nasjedaju na sve spinove i dezinformacije koje kruže ovih dana od nekih bivših članova SDA Zvornik, i uvijek su dobro došli u svoju stranku i kancelariju, čije sjedište će biti u neposrednoj blizini zgrade opštine Zvornik.

Zvornik, 16. 09. 2017. godine

(Zvornički.ba)